48 de profesori suceveni vor fi menţinuţi în activitate ca titulari peste vârsta de pensionare de 65 de ani

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că instituţia a aprobat cererile de menţinere în activitate ca titulari, peste vârsta de pensionare de 65 de ani, a 48 de cadre didactice.

Anuţei a spus că ISJ Suceava a aprobat menţinerea în activitate ca titulari a 10 învăţători, 12 profesori de educaţie fizică, 6 profesori de matematică, 5 profesori care predau disciplina educaţie tehnologică şi 3 profesori care predau discipline tehnice.

El a mai explicat că în cazul cadrelor didactice femei, cu vârsta cuprinsă între 61 de ani şi 5 luni şi 65 de ani, dar care însă nu împlinesc vârsta de 65 de ani până la data de 1 septembrie 2020, acestea pot opta fie pentru menţinerea în activitate ca titulare până la împlinirea vârstei de 65 de ani, fie pentru pensionare, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învăţământul preuniversitar în anul 2020-2021.

Anuţei a precizat că pentru 172 de cadre didactice femei a fost aprobată cererea de menţinere în activitate în anul şcolar 2020- 2021, din care 42 de educatoare, 41 de învăţătoare, 13 profesoare de chimie, 12 profesoare care predau discipline tehnice, 8 care predau limba şi literatura română şi 6 care predau matematica etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: