Aceste ilegalităţi trebuie sancţionate

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că îl va interpela pe ministrul de Interne Marcel Vela în legătură cu modul în care au fost numiţi cei doi subprefecţi de Suceava, în condiţiile în care aceştia nu îndeplinesc condiţiile pentru a ocupa funcţia de înalt funcţionar public.

Rădulescu a spus că s-a interesat de condiţiile pentru ocuparea acestui post, cel de subprefect, arătând că este un post în care Ministerul de Interne stabileşte cum selectează persoanele.

„Cert este că ei decid pe cine numesc în aceste funcţii” a spus Rădulescu, care a menţionat că era mult mai bine dacă prefecţii şi subprefecţii erau numiţi politic oficial şi plecau din funcţie odată cu Guvernul care i-a numit.

El a explicat că este necesar un cumul de condiţii pentru această funcţie, iar cele două persoane, noii subprefecţi de Suceava, nu îndeplinesc condiţiile.

„Voi face un demers oficial şi eu. Voi face o interpelare ministrului de Interne pentru că el este responsabil de aceste numiri” a spus Rădulescu.

El a arătat că nu are o problemă cu persoanele care ocupă cele două funcţii şi nu crede că au fost nominalizate persoane care nu pot duce la îndeplinire această funcţie, dar că este interesat dacă este respectată legea.

„Am impresia că ceea ce face PNL şi la nivel naţional şi local este eludarea legii, aşa cum se întâmplă cu angajările de răspundere în ciuda deciziilor Curţii Constituţionale, cu schimbarea legii alegerilor locale cu câteva luni înaintea scrutinului. Sunt ilegalităţi care trebuiesc penalizate” a conchis deputatul Alexandru Rădulescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: