Nechifor depune amendamente la bugetul pentru 2020

„Suceava a cam fost uitată şi trebuie să susţinem să primească ceea ce trebuie”

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat, vineri, că va depune amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2020 în ceea ce priveşte magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, pentru spitalele din judeţ, pentru centura oraşului Gura Humorului, pentru drumul expres Siret – Suceava – Paşcani şi pentru modernizarea drumului naţional Suceva-Dorohoi.

„Voi depune amendamente pentru a corecta ceea ce s-a fundamentat greşit în buget. Aştept lângă mine toţi parlamentarii de Suceava care doresc ca lucrurile să fie mişcate cât mai repede”, a declarat deputatul Pro România.

Cătălin Nechifor a spus că nu a găsit în proiectul legii bugetului pentru anul 2020 foarte multe investiţii prevăzute pentru judeţul Suceava şi că sunt foarte multe domenii pentru care nu este alocat niciun leu.

După ce a prezentat bugetele mai multor ministere unde pentru Suceava nu sunt alocări sau sunt alocări foarte mici, el a arătat că în domeniul Transporturilor, unde sunt necesare investiţii majore, se prevăd fonduri pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru drumul expres Siret-Suceava-Paşcani, dar că sunt întinse pe anii 2020, 2021 şi 2022 şi că nu se prevede autostradă pe acest traseu, dar că sunt fonduri pentru studii şi pentru Autostrada Nordului.

„E vorba de studii. Nu va fi făcut ceva semnificativ în viitorul apropiat”, a spus Nechifor.

El a arătat că în ceea ce priveşte centurile ocolitoare, sunt prevăzute pentru Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, dar nu se regăseşte cea a oraşului Gura Humorului, exact locul de intrare în zona de excelenţă în turism şi unde sunt cele mai mari blocaje.

Nechifor a mai spus că nu a regăsit alocări de fonduri pentru drumul naţional Suceava – Dorohoi, care e stricat complet şi care în urmă cu doi ani a beneficiat de o finanţare modestă.

În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, pentru Suceava nu sunt prevăzute fonduri, a spus Nechifor, care a arătat că va fi nevoie de fonduri pentru investiţiile anunţate de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, dar că e nevoie şi de finanţare pentru punerea în funcţiune a Spitalului Fălticeni.

Cătălin Nechifor a spus că ministrul sucevean al Culturii nu a prevăzut nicio finanţare pentru judeţul Suceava, dar că ministrul semnează un amendament alături de Alina Gorghiu, alocarea a 2 milioane de lei pentru oraşul Timişoara.

„Domnul Gheorghiu chiar nu a găsit niciun proiect finanţabil la Suceava? Vorbim de mai mulţi ani de acel muzeu de artă al judeţului care nu a mai prins contur. Cred că era momentul ca domnul ministru să-şi pună amprenta pe un proiect important”, a spus Nechifor.

„Până luni la ora 10:00 voi depune o serie de amendamente pentru Suceava”, a spus Nechifor.

El a arătat că va depune amendament pentru finanţarea magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei, pe care nu a găsit-o finanţată în bugetul ministerului de resort, pentru centura oraşului Gura Humorului, care este prioritară, pentru drumul naţional Suceava-Dorohoi, o creştere a alocării financiare pentru studii de fezabilitate şi studii tehnice atât pentru drumul expres Siret-Paşcani, cât şi pentru Autostrada Nordului astfel încât banii să fie alocaţi toţi în acest an pentru ca lucrările să înceapă şi că va depune amendamente pentru Spitalul Municipal Fălticeni şi pentru SJU Suceava pentru spitalul de copii şi pentru spitalul oncologic.

El i-a cerut lui Gheorghe Flutur să fie solidar cu sucevenii şi să susţină aceste amendamente.

Nechifor crede că e o lipsă de pregătire a celor care au elaborat bugetul care au uitat de judeţul Suceava şi că îşi doreşte ca judeţul Suceava să primească ceea ce trebuie prin Legea bugetului, pentru că, în caz contrar, consideră că e un „furt electoral” al PNL.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI