Potrivit ANM

Temperaturi peste media perioadei în următoarele două săptămâni

Temperaturile prognozate pentru intervalul 10-22 decembrie vor fi peste media climatologică a acestei perioade a anului, iar termometrele vor indica maxime de 12 grade Celsius, conform prognozei publicate ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Moldovei, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele specifice lunii decembrie, în special în zonele mai înalte de relief. Maximele diurne se vor situa în medie între 3 şi 7 grade, posibil mai ridicate în perioada 16 – 20 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în jurul pragului de îngheţ la începutul intervalului, apoi acestea vor deveni uşor pozitive, astfel că în ansamblu media minimelor se va încadra în intervalul -2 până la două grade.

„Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii menţinându-se în general redusă, cu excepţia perioadei 13 – 15 decembrie”, menţionează sursa citată.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 – 20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între zero şi şase grade, iar minimele între -7 şi -1 grad, în medie. Se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) în perioada 11 – 14 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi, din nou, în creştere spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI