PSD Suceava 2020

Nechifor îl felicită pe Gheorghe Flutur

Vicepreşedintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că susţine ca alegerea preşedintelui de Consiliu judeţean să se facă în continuare prin vot indirect şi nu uninominal, aşa cum prevede OUG 40/2019, arătând că el a fost mandatat în Parlament să discute din partea Pro România cu celelalte partide pentru respingerea acestei ordonanţe a guvernului.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că pentru alegerile locale Pro România va candida pe liste proprii şi caută candidaţii cei mai buni pentru primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

El a spus că nu e o variantă bună alegerea preşedintelui uninominal, mai ales că aceasta va duce la o anumită atitudine a preşedintelui de Consiliu judeţean ales direct.

Nechifor a arătat că a fost ales uninominal în 2012 şi a condus un Consiliu Judeţean cu 37 de membri din care 11 erau consilieri judeţeni PSD şi că au fost necesare negocieri şi compromisuri pentru ajungerea la obţinerea majorităţii şi că a fost o perioadă în care a câştigat foarte multă experienţă politică.

„Cred că şi la domnul Flutur a fost vizibil comportamentul său în mandatul 2008-2012 şi cel de acum. Chiar vreau să-l felicit pentru că s-a potolit foarte mult în perioada 2016-2020, s-a schimbat foarte mult. Acum nu ştiu cât va dura schimbarea pentru că doi ani şi ceva i-a dus având putere centrală PSD, iar un an a avut la dispoziţie guvernul său, Cioloş, fostul său şef de cabinet. Acum are din nou guvernarea sa şi sper să rămână un om echilibrat şi atunci când face repartizarea de sume, să nu mai ţină cont de culoarea politică a primarului”, a spus Nechifor.

El i-a cerut lui Gheorghe Flutur să fie mai blând cu liderul PSD, senatorul Ioan Stan.

„Poate îi face şi domnul Flutur un cadou domnului Stan. Îl rog să fie mai blând cu domnul Stan, aşa cum a fost şi domnul Stan trei ani de zile cu el, l-a lăsat în pace, s-au tolerat, au făcut blat. Acum tot îl ceartă zilnic. Nu-i frumos”, a spus Nechifor.

Cătălin Nechifor a mai spus că în Parlament are mandatul Pro România să discute cu celelalte partide să ajungă la o formulă de compromis.

„Vom avea discuţii săptămâna viitoare în Comisia juridică şi sper să înţeleagă şi colegii să aducem un profil mai sănătos în administraţia publică judeţeană. Odată fiind ales dintre consilieri are un altfel de respect, simţi votul mai puternic din partea colegilor tăi şi poţi construi o majoritate care să fie funcţională”, a spus Nechifor.

El a menţionat că la Suceava obiectivul Pro România este să obţină în alegerile locale un număr important de membri în Consiliul Judeţean şi să fie parte a majorităţii care să conducă judeţul din 2020.

„Cred că în ceea mă priveşte şi ne priveşte am fost de-a lungul timpului parteneri serioşi. Când am negociat ceva, când am stabilit ceva, ne-am ţinut de cuvânt”, a conchis Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: