Dan Ioan Cuşnir:

„PSD va trebui să scape de toţi Bădălăii, de cei care au adus prejudicii de imagine partidului”

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a apreciat, joi, că PSD va trebui să-i înlocuiască pe toţi cei care au creat probleme de imagine pentru partid, să-i promoveze pe cei care dovedesc un parcurs educaţional corespunzător şi care au realizări în ceea ce au făcut până acum, dar că va trebui să vadă şi cum va acţiona în cazul celor care au avut blaturi cu PNL sau fostul PDL.

„Nu poţi să rezolvi problemele de imagine ale PSD mergând înainte cu acei oameni care au creat acele probleme de imagine. PSD va trebui să scape de toţi Bădălăii, adică de toţi acei oameni care au adus prejudicii de imagine acestui partid. Nu vorbim neapărat de omul în sine, ci de percepţia pe care acel om o are în imaginea colectivă asupra partidului”, a spus Cuşnir.

El crede că dacă cineva creează o percepţie negativă asupra grupului din care face parte trebuie să aibă decenţa să facă un pas în spate sau măcar în laterale.

„Dacă nu are această decenţă, partidul trebuie să îl determine să facă acest pas înapoi. Toţi cei care au creat prejudicii de imagine PSD în ultimii ani trebuie să nu mai fie în prima linie, fie că la nivel naţional, judeţean sau local. Cei care nu sunt un model de urmat, un bun exemplu în societate, nu au ce căuta”, a spus Cuşnir.

El a arătat că va urma Congresul PSD şi crede că acesta nu mai trebuie organizat în aceeaşi logică de până acum.

El consideră că cei care vor candida la Congres vor trebui să-şi prezinte din timp parcursul educaţional, backgroundul profesional, ce ştiu să facă, ce vor să facă, ce sunt în stare să facă, ce au construit, ce au condus şi cu ce rezultate.

„Oamenii aşteaptă să vadă strategii. Ei nu vor schimbarea unor oameni antipatici cu alţii antipatici, sau simpatici, sau mai puţin simpatici. Oamenii vor să vadă strategii”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

El a arătat că principii simple din viaţa de zi cu zi trebuie aduse în viaţa politică, cum ar fi analiza SWOT care să arate care sunt punctele tari şi punctele slabe.

Cuşnir consideră că au reprezentat slăbiciuni persoanele care au pus interesul personal deasupra interesului de grup şi deasupra interesului naţional şi au deţinut sau deţin funcţii publice.

El consideră că o altă slăbiciune a PSD este reprezentată de trădători sau blatişti.

„Aceia care, în timp, au avut înţelegeri cu PNL sau cu fostul PDL; nu poţi merge la război (…) cu aceia care au făcut compromisuri, cum le spun ei, blaturi cum le spunem noi, cu liberalii. Aceia care au deţinut funcţii de conducere pe vremea PDL ar trebui să ne facă să înţelegem cum 99 la sută dintre PSD-işti au fost izgoniţi, alungaţi din administraţia publică şi din instituţiile publice, iar doi, trei, patru, cinci, sau câţi au fost în fiecare judeţ, au rămas în funcţiile publice”, a spus Cuşnir.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: