Material lemnos confiscat de poliţişti pe drumurile publice din judeţ

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orelor 10.00, poliţiştii din cadrul SPR 5 Dărmăneşti, ce acţionau pe DC 38 B, pe raza comunei, au oprit pentru control o utilitară ce transporta material lemnos, deplasându-se dinspre municipiul Rădăuți către capitala judeţului, şi era condusă de un bărbat în vârstă de 36 ani, din comuna Suceviţa. Întrebat despre actele necesare în cazul unui astfel de transport, şoferul a declarat că nu deţine documente de însoţire a materialului lemnos. Împreună cu pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi s-a stabilit că omul căra de zor 2 metri cubi de lemn foc răşinoase tăiat 30/40 cm şi crăpat. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţionala a şoferului cu amendă în sumă de 2.500 lei şi confiscarea materialului lemnos. Tot sâmbătă, dar aproape de orele 16.00, pe raza comunei Dorna Candrenilor, sat Poiana Negri, pe DJ 174, lucrătorii din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Iacobeni au oprit şi ei pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 31 ani, din municipiul Vatra Dornei. Cu ocazia verificării autoutilitarei s-a constatat că în aceasta era transportat lemn de foc esenţă molid fără aviz de însoţire a materialului lemnos. Lemnul a fost inventariat de personalul silvic din cadrul OS Dorna, rezultând cantitatea de 2,37 mc. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional iar material lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

Controale făcute nu doar în trafic, ci şi la societăţi de profil

În altă ordine de idei, pe parcursul săptămânii trecute, preţ de trei zile, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în cooperare cu Garda Forestieră Suceava au organizat şi ei acţiuni de control dar nu în traficul rutier, ci la unii agenţi economici din judeţ care desfăşoară activităţi de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos. Potrivit datelor oficiale obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ, cu această ocazie au fost verificate 3 societăţi comerciale iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 lei. De asemenea a fost confiscat şi material lemnos în valoare de peste 15.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: