Un serviciu de asfaltare în regim de urgenţă a străzilor din Suceava

>„Ne umilim, ne punem în genunchi la firmele care au contracte cu Primăria” a spus primarul Ion Lungu, precizând că acestea nu şi-au onorat angajamentele din cauza lipsei forţei de muncă > În 2019, la bătaie a fost pusă suma de 30 de milioane de lei, cea mai mare de după 1990, însă 10 milioane de lei au rămas necheltuiţi

 Municipiul Suceava ar putea avea propriul serviciu de reparare şi întreţinere a străzilor. Intenţia înfiinţării unei structuri de administrare a infrastructurii rutiere în subordonarea Primăriei a fost făcută publică de primarul Ion Lungu, aceasta survenind pe fondul neîndeplinirii programelor de intervenţii din ultimii 2 ani.

„Totdeauna am judecat că într-o economie de piaţă serviciile trebuie externalizate. Poate nu este o soluţie liberală, dar, totuşi, mă gândesc dacă nu ar trebui să înfiinţăm propriul serviciu de asfaltare la primărie, măcar pentru urgenţe. Ne umilim, ne punem în genunchi la firmele care au contracte cu primăria” a spus primarul Sucevei.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, din totalul rezervat în acest an pentru străzi a mai fost tăiată o sumă de 250.000 de lei, în urmă cu o lună operându-se o „amputare” de încă 6 milioane de lei. Edilul-şef a recunoscut că Suceava are „o reală problemă cu lipsa forţei de muncă”, motiv pentru care 10 milioane de lei rămân necheltuiţi. „Din păcate, în anul acesta nu putem consuma suma de aproape 100 de miliarde de lei vechi. Aceasta deoarece firmele care lucrează în Suceava nu au forţă de muncă suficientă, formaţii destule” a subliniat Lungu. „Ar trebui să avem măcar 12 formaţii de asfaltare, dar nu au fost decât 3-4. Ne supărăm, facem scandal, se mai aduce o formaţie de asfaltare, dar a doua zi este mutată în altă parte. Aceste firme au mai multe contracte – nu le judecăm – însă nu au forţă de muncă” a explicat Ion Lungu.

Pentru atribuirea în actuala formă de organizare a viitorului serviciu de reparaţii şi întreţinere a străzilor, la licitaţia organizată de Primăria Suceava s-au înscris cele patru firme care au fost prestatorii anteriori, respectiv asocierea formată din Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi Con Bucovina.

În municipiul Suceava, pentru anul 2020, valoarea contractului este de 20 de milioane de lei, cel anterior expirând pe 6 octombrie. În 2019, la bătaie a fost pusă suma de 30 de milioane de lei, cea mai mare de după 1990, intervenţii fiind programate pe aproximativ 100 de străzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: