Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan, în Parlament:

Guvernul PNL va asigura în anul 2020 toate drepturile financiare ale românilor

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în Parlament că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a găsit soluţiile pentru deblocarea financiară a ţării şi că va asigura în 2020 toate drepturile financiare ale românilor, respingând astfel „declaraţiile veninoase” ale PSD.

„În mai puţin de trei săptămâni de la instalarea Guvernului liberal, Ludovic Orban a reuşit să găsească cele mai potrivite soluţii pentru deblocarea financiară a României. Am văzut multă supărarea printre cei nostalgici ai regimului PSD, care au acuzat cu vehemenţă că nu e bine ca românii să ştie adevărul despre dezastrul bugetar pe care Guvernul Dăncilă l-a lăsat în urmă. Nu au fost puţini cei care au spus că cetăţeanul român, cel care plăteşte din munca sa impozite şi taxe, nu trebuie să ştie că PSD nu a lăsat suficienţi bani pentru plata pensiilor, că în multe instituţii nu ajungeau banii pentru plata salariilor până la finalul anului, că facturi de miliarde de lei nu au fost plătite către administraţiile locale care au făcut investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi că alte miliarde de lei au fost luate cu japca din buzunarele agenţilor economici, fie prin neplata rambursărilor de TVA, fie prin neplata concediilor medicale ale angajaţilor” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că adevărul nu trebuie să supere pe nimeni şi consideră că ajunge câte minciuni şi înşelăciuni „marca PSD” au fost în ultimii ani.

Liderul liberal a mai declarat că rectificarea bugetară pe care PSD ar fi trebuit să o facă încă din luna octombrie, dar nu a făcut-o pentru că ştia ce situaţie bugetară dezastruoasă a creat, a fost realizată de Guvernul Orban în condiţii financiare în care nimeni nu ar fi vrut să se afle.

„Cu toate acestea, Guvernul PNL a reuşit să identifice cele mai bune soluţii posibile, astfel încât să asigure banii necesari iar pensiile să se plătească integral şi la timp, plata salariilor din sistemul public să nu fie o problemă, restanţele pe care profesorii le aveau de primit de ani de zile să fie onorate, administraţiile publice locale să-şi poată plăti constructorii şi facturile, iar agenţii economici să-şi vadă în conturi banii lor, pe care-i aşteaptă încă din primăvara acestui an. În ciuda propagandei veninoase a PSD, adevărul este că fără această rectificare bugetară ţara ar fi fost blocată, iar oamenii s-ar fi văzut în situaţii inacceptabile” a spus deputatul sucevean.

El a dorit să transmită şi un semnal cât se poate de clar că Guvernul PNL va asigura în anul 2020 toate drepturile financiare ale românilor, precizând că „pentru că cei din PSD par că nu înţeleg limba română”, adică ceea ce spune Ludovic Orban.

„PNL majorează salariul minim de la 1 ianuarie 2020, astfel încât să nu se mai genereze nici creşteri de preţuri şi nici o povară pe mediul de afaceri. Da. PNL respectă legea salarizării şi va aplica măsurile de majorare prevăzute pentru anul viitor. Da. PNL va reuşi să majoreze punctul de pensie, aşa cum scrie în lege, pentru că noi nu îi minţim pe oameni. Cu toţii ştiţi că, pentru PNL, unde-i lege nu-i tocmeală! Nu spun că toate aceste măsuri vor fi uşor de realizat, în contextul dezastrului financiar lăsat în urmă de PSD. Însă, aşa cum a demonstrat Ludovic Orban la rectificarea bugetară, vom găsi cele mai bune soluţii ca să reparăm stricăciunile făcute de PSD” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: