Ioan Bălan:

Autostrada A 8 se va realiza în integralitate

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, că PSD nu a avut în intenţie niciodată construcţia autostrăzii A 8 Ungheni – Târgu Mureş şi că, în loc să realizeze un studiu de fezabilitate pentru întregul proiect, a lansat doar un studiu pentru o mică parte a autostrăzii, iar PNL, „aşa cum a promis”, repară tot ceea ce a stricat sau a făcut greşit guvernarea PSD.

Bălan a declarat pentru News Bucovina că i se pare absolut cinic din partea unor reprezentanţi ai PSD Suceava să înceapă să critice PNL pentru ceea ce nu a făcut Guvernul PSD.

„Pe fruntea celor de la PSD trebuie să scrie «neputinţă», pentru că nu au reuşit să facă nimic bun în ultimii 3 ani, iar pentru că românii s-au revoltat, PSD a avut grijă să le dea gaze în Piaţa Victoriei. Probabil că tot pentru a-i pune mereu într-o stare de frică, parlamentarii PSD au iniţiat şi susţinut recursul compensatoriu prin care au fost eliberaţi peste 10.000 de infractori din puşcăriile ţării, iar mulţi dintre ei au omorât, violat şi bătut cetăţeni paşnici pe stradă” a spus Ioan Bălan.

Vicepreşedintele liberal a adăugat că la cât cinism a văzut din partea parlamentarilor PSD de Suceava se aşteaptă ca aceştia să acuze şi nu să se scuze pentru violenţele din 10 august 2018 şi pentru crimele comise de cei eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

El a mai arătat că încă un proiect pornit greşit de PSD, Autostrada Unirii Ungheni – Târgu Mureş, va fi reluat şi refăcut astfel încât să fie realizabil şi finanţabil.

„PNL, încă din opoziţie şi-a propus susţinerea construcţiei de autostrăzi în Moldova pe care, de altfel, a şi concretizat-o prin adoptarea legii privind construcţia Autostrăzii A 8 Ungheni – Târgu Mureş. PSD, un partid mincinos, neputincios a iniţiat un parteneriat public-privat doar pentru o parte mică a acestei autostrăzi, în condiţii total netransparente, iar asta nu o spunem noi, ci cei de la Uniunea Europeană, prin numeroase rapoarte” a declarat Ioan Bălan.

El a adăugat că se miră cu cât cinism vin cei din PSD care, cu doar câteva săptămâni în urmă, erau la butoanele economiei româneşti, şi trag la răspundere PNL pentru ceea ce nu au făcut guvernele succesive ale PSD.

„Dacă vorbim de Autostrada A 8 Ungheni – Târgu Mureş, găselniţa identificată de PSD arată că ei niciodată nu şi-au propus să realizeze această autostradă în integralitatea ei. De aceea, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban va realiza în cel mai scurt timp posibil studiul de fezabilitate pentru întreaga autostradă cu fonduri europene în care vom avea toate datele la vedere şi cu transparenţă vom pune pe masă acest proiect la finanţare. Avem în vedere finanţare europeană, guvernamentală şi parţial parteneriat public-privat în condiţii totale de transparenţă” a mai declarat Ioan Bălan.

El consideră că neputinţa celor de la PSD este dovedită şi prin „şmecheria” aplicată, de atac şi presiuni din primele zile ale preluării guvernării, în condiţiile în care „administraţia publică este total PSD-izată”.

„Mă văd obligat să le spun: Băieţi, mai uşor cu pianul pe scări” a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că promisiunea PNL este că va repara tot ce a stricat şi făcut greşit PSD.

„Obligaţia noastră este de a respecta legea, iar Autostrada A 8 are o lege în spate” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: