Zeci de note de avertisment unor firme sucevene pentru depunerea neconformă a deşeurilor

> Lucian Harşovschi: Vreau din tot sufletul să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri!

 Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi se arată nemulţumit de felul în care persoanele juridice din municipiul Suceava efectuează depunerea deşeurilor.

Potrivit lui, Primăria Municipiului Suceava desfăşoară diverse acţiuni care au ca scop încurajarea colectării selective a deşeurilor, de la implementarea punctelor de colectare moderne până la acţiuni de informare şi instruire/învăţare a cetăţenilor cu privire la buna desfăşurare a acestui proces.

„Colegii de la Serviciul de Ecologizare verifică în teren dacă se colectează selectiv deşeurile şi au aplicat deja o amendă de 2500 de lei unei persoane juridice de pe raza municipiului Suceava, în urma sesizării făcute de către localnici cu privire la depunerea neconformă a deşeurilor” a declarat Lucian Harşovschi.

„Menţionez că în momentul în care abaterile sunt majore şi se încalcă normele minime de bun-simţ, se va aplica direct amendă, fără avertisment” a spus viceprimarul.

În momentul de faţă, în aceeaşi idee, au fost întocmite şi înmânate, în diferite situaţii, agenţilor comerciali 41 de note de constatare/inspecţie/avertismente pentru încălcări minore ale prevederilor HCL nr.353/17.12.2015.

„Vreau din tot sufletul să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri! Sper şi cred că toţi cetăţenii municipiului Suceava îşi doresc şi militează pentru un oraş curat!” a mai menţionat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a precizat că angajaţi ai Primăriei vor urmări la punctele de colectare modul în care se face depozitarea selectivă a deşeurilor şi vor aplica avertismente şi amenzi în cazul în care nu se respectă reglementările în vigoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: