USV se ocupă de dezvoltarea grădinii botanice din Campusul II

> Aceasta va avea un nou sector – Flora globului

 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava derulează proiectul „Dezvoltarea dendroflorei Grădinii Botanice a USV – TREE World”, finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI 2019), care are ca obiective asigurarea dezvoltării grădinii botanice din Campusul II al USV, prin înfiinţarea sectorului Flora globului, crearea perdelei vegetale sudice a grădinii botanice şi îmbunătăţirea aspectului peisagistic al Campusului I, arată un comunicat de presă al USV.

Potrivit sursei citate, una dintre activităţile cele mai importante din cadrul proiectului a avut loc marţi, 26 noiembrie 2019 – o acţiune de plantare a 500 puieţi forestieri în sectorul Vegetaţia României. Au fost plantaţi puieţi de brad, molid, fag, stejar, cireş păsăresc, plop alb, jugastru, frasin, salcie albă şi salcie căprească.

În acest sector se urmăreşte recrearea principalelor tipuri de ecosisteme forestiere din România la o scară mică, distribuite altitudinal, conform distribuţiei naturale. Au participat 90 studenţi şi 8 cadre didactice de la Facultatea de Silvicultură şi Facultatea de Istorie şi Geografie. S-a exprimat convingerea că fiecare participant a pus suflet în această acţiune , iar rezultatele se vor vedea în anii următori.

Proiectul este coordonat de şef lucrări ing. dr. Cezar Valentin Tomescu (Facultatea de Silvicultură, USV). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: