Un inel de ocolire complet pentru municipiul Suceava

> Primăria lansează licitaţii pentru ruta ocolitoare Calea Unirii – DN29, de la Banca Mondială urmând a fi atrasă finanţare şi pentru traseul Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea >„Sunt lucrări absolut necesare pentru un trafic cât de cât normal în municipiul Suceava” a explicat Ion Lungu

 Primăria municipiului Suceava lansează licitaţia pentru executarea rutei ocolitoare a zonei comerciale peste noul pod de peste râul Suceava, ridicat în apropierea staţiei de epurare şi CET. „În 4 luni de zile a fost ridicat podul şi suntem interesaţi să creăm calea de acces, drumul” a declarat primarul Ion Lungu, subliniind că intervenţiile sunt împărţite în trei etape. Prima este cea care vizează porţiunea de la intersecţia străzii Apeductului cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, până la podul de peste apa Sucevei, cea de a doua fiind cuprinsă între pod şi drumul naţional DN29 înspre Botoşani.

Edilul-şef a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că indicatorii pentru cea dintâi etapă au fost deja aprobaţi, la licitaţia pentru execuţie fiind scoase trei loturi. Primul şi cel mai important este reprezentat de realizarea infrastructurii rutiere şi a reţelei de canalizare pluvială. Licitaţia este programată pentru ziua de 20 decembrie 2019, valoarea totală a proiectării lucrărilor scoase la bătaie fiind de 13,80 milioane de lei, cu perioadă efectivă de realizarea de 19 luni. Cel de al doilea lot are în plan amenajarea podeţului peste pârâul Cetăţii, în lungime de 25 de metri, cu o valoare licitată de 4,50 de milioane de lei, incluzând şi lucrări de consolidare a malurilor cursului de apă. Lotul din urmă are ca obiect sensul giratoriu de la intersecţia căilor de comunicaţie amintite, respectiv a Căii Unirii şi străzii Traian Vuia cu strada Apeductului.

„Îmi doresc ca lucrarea să fie adjudecată cât mai repede, astfel încât din primăvară să lucrăm efectiv la această rută alternativă” arată şeful executivului.

Ruta ocolitoare are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste pârâul Cetăţii, continuă cu podul nou peste râul Suceava, strada Energeticianului, strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada Traian Popovici şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola. Startul lucrărilor la noul pod peste râul Suceava a fost dat pe 15 aprilie 2019. Acestea au durat circa 5 luni, obiectivul fiind amenajat în zona fostului „Călău”, respectiv a subtraversării cursului de apă cu conductele de transport a apelor menajere ale municipiului spre staţia de tratare-epurare.

Pe de altă parte, pe 10 decembrie, primarul Ion Lungu va avea o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, în cadrul „Zonei Urbane Funcţionale” urmând a fi atrasă o finanţare pentru ruta ocolitoare nr. 2 a municipiului Suceava, pe relaţia drumul european DE856 – Cumpărătura, Ipoteşti – Salcea. Astfel, incluzând şi ruta ocolitoare nr. 1, drumul european DE85 – Moara – Şcheia – Pătrăuţi, municipiul ar avea un inel de ocolire complet.

„Vrem să facem un inel ocolitor al municipiului Suceava. Sunt lucrări absolut necesare pentru un trafic cât de cât normal în municipiul Suceava” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI