Într-o maşină abandonată pe partea carosabilă, la Pojorâta

Poliţiştii au găsit în jur de 15.000 de articole pirotehnice

Un autoturism în care se aflau mii de articole pirotehnice fără acte de provenienţă a fost depistat pe DN 17, la ieşirea din comuna Pojorâta.

Maşina a fost observată, marţi, de participanţii la traficul rutier, care au anunţat poliţia, deoarece vehiculul era abandonat pe partea carosabilă şi îngreuna traficul. De asemenea, maşina prezenta avarii.

La aproximativ 45 de minute de la sosirea la faţa locului a unui echipaj de poliţie, acolo şi-au făcut apariţia doi bărbaţi de 24 şi 26 de ani, ambii din judeţul Maramureş.

Tânărul de 24 de ani a relatat că, în ziua anterioară, a fost implicat într-un accident cu pagube materiale în timp ce conducea autoturismul menţionat, iar ca pasager în autoturism se afla celălalt bărbat.

Apoi, după accident, cele două persoane s-au deplasat la Vatra Dornei, pentru a încheia o constatare amiabilă de accident cu celălalt conducător auto implicat, motiv pentru care au lăsat autoturismul avariat în locul respectiv.

Însă, în interiorul autoturismului, pe bancheta din spate, poliţiştii au observat mai multe bagaje voluminoase, motiv pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control marfa transportată.

Cu această ocazie, pe bancheta din spate a autoturismului au fost identificate mai multe articole textile, precum şi trei cutii din carton, despre care tânărul, după mai multe ezitări, a recunoscut sunt pline cu articole pirotehnice. Fiind întrebat despre provenienţa acestora, el nu a putut preciza modul de achiziţionare şi nici nu a prezentat autorizaţie de transport şi deţinere în acest sens.

Cele trei cutii din carton au fost ridicate şi transportate la Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc în vederea inventarierii, rezultând că ele conţineau 94 pachete a câte 20 bucăţi articole pirotehnice cat. P1 (1880 bucăţi) şi 235 pachete a câte 60 bucăţi art. pirotehnice cat. P1 (14.100 bucăţi), despre care cele două persoane afirmă că valorează în jur de 2.500 lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicare în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea privind „orice operaţiune cu articole pirotehnice fără drept”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: