La Gala premiilor AMR

Municipiul Suceava vânează un al treilea titlu de excelenţă

> Suceava intră în concurs la trei categorii, transport public şi mobilitate, gestionarea eficientă a deşeurilor şi promovarea culturală, turistică şi sportivă >În 2017, Suceava a luat premiul pentru „Excelenţă în educaţie”, iar în 2018 a fost recompensată pentru „Excelenţă în iluminatul public”

 Primăria Suceava va intra, şi în acest an, în competiţia privind premiile de excelenţă acordate la Gala Asociaţiei Municipiilor de România (AMR). Gala de premiere va avea la loc pe 9 decembrie, după Adunarea Generală a AMR. Potrivit primarului Ion Lungu, Suceava intră în competiţie la trei categorii: „Excelenţă în transport public şi mobilitate”, „Excelenţă în protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor” şi „Excelenţă în promovarea culturală, turistică şi sportivă”.

„Cu mari şanse ar fi premiul pentru «Excelenţă în transport public şi mobilitate» şi, la fel, «Excelenţă în protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor», cu acest model pe care îl avem cu platforme îngropate şi platforme semiîngropate. Sperăm ca, şi în acest an, să luăm un titlu de excelenţă, după ce în primul an am luat pentru educaţie, iar în al doilea pentru iluminatul public” a declarat primarul Ion Lungu.

Suceava are în curs de implementare proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”. Valoarea totală a acestuia este de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Tot pe această linie, implementat a fost proiectul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, cu un buget total de 2,77 de milioane de franci elveţieni, grantul elveţian însumând aproximativ două milioane de franci elveţieni.

Diasil Service şi Ritmic Com Suceava, firmele care prestează serviciul de salubritate menajeră pentru o perioadă de 12 ani, sunt pe cale de finaliza amenajarea a 100 de platforme subterane cu câte patru eurocontainere şi a 100 de platforme cu containere semiîngropate. În contract este prinsă şi amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale.

În 2017, la Gala AMR, Suceava a luat premiul pentru „Excelenţă în educaţie”, iar în 2018, pentru „Excelenţă în iluminatul public”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: