Liturghii arhiereşti

> La Aşezământul social-filantropic „Sf. Apostol Andrei” Fălticeni

 Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în vizită canonică în Parohia „Sf. Andrei” din Fălticeni, Protopopiatul Fălticeni.

Localnicii şi închinătorii veniţi din alte localităţi l-au întâmpinat cu multă bucurie, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în biserica aşezământului.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul parohiei.

La final, Comitetul parohial a invitat la o agapă frăţească toţi închinătorii.

Aşezământul social-filantropic „Sf. Apostol Andrei” se află situat la intrarea în Fălticeni, pe strada Sucevei.

 Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în 1998, iar căminul propriu-zis a fost ridicat între anii 2000-2004.

În anul 2006 s-a definitivat construcţia cantinei.

Sfinţirea Sf. Altar s-a săvârşit în 1999, iar târnosirea sf. locaş s-a făcut după finalizarea picturii, în 2002.

Biserica este construită din lemn, pe temelie de piatră; s-a adăugat ulterior un pridvor de cărămidă, pictat în întregime, pentru a lărgi spaţiul alocat credincioşilor veniţi la Sf. Liturghie.

 Aşezământul parohial este alcătuit din: biserica închinată Sf. Apostol Andrei, căminul pentru bătrâni, cantină, clădiri, anexe pentru gospodărie.

Biserica are în definitivare un complex social prevăzut cu camere de dormit pentru pelerini, cabinet medical, bibliotecă, spaţii pentru oamenii nevoiaşi. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: