Un punct de vedere

Liberalii au toată Puterea

 La alegerile parlamentare câştigători au fost liberalii şi, ca urmare, Klaus Werner Iohannis a dobândit al doilea mandat de preşedinte al României. S-a împlinit o veche şi mare dorinţă a domnului Preşedinte de a avea şi „guvernul meu”! Guvernul Ludovic Orban a trecut la preluarea tuturor punctelor de conducere şi control în societatea românească. În prezent sunt înlocuiţi secretarii de stat, prefecţii judeţelor, urmând să coboare, este posibil, până la nivelul şcolii gimnaziale cu directori aparţinători PSD-ului sau cu exprimări şi convingeri social-democrate.

Paralel cu aceste „preocupări”, se încearcă să se răspândească şi să se demonstreze existenţa „grelei moşteniri”, dezastrul din economie şi calea greşită pe care mergea PSD. Despre majorarea salariilor şi pensiilor, despre alocaţiile şi indemnizaţiile sociale sau investiţiile de interes în comunităţile locale, Guvernul nu are a spune nimic.

Domnul Preşedinte vine tot mai des la tv şi spune populaţiei că trebuie întărită lupta împotriva PSD. La început se vorbea de dispariţia PSD-ului, acum se vorbeşte de înlăturarea PSD-ului de la conducerea instituţiilor şi unităţilor teritorial-administrative – comune, oraşe, municipii şi judeţe. Cea mai recentă afirmaţie nedemocratică este următoarea: „O Românie fără PSD!”. Şi tot recent domnul Preşedinte a transmis conducerii PNL să schimbe preşedinţii de la Camera Deputaţilor şi Senatul României, respectiv Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu. La conducerea Senatului este posibilă alegerea doamnei Alina Gorghiu.

În aceste condiţii politice defavorabile, liderii PSD au manifestări politice modeste sau chiar dăunătoare pentru social-democraţie. Este cazul domnului Nicolae Bădălău care a adus jigniri pentru românii din diaspora, dar pe care le pune în seama scoaterii din context a zicerilor domniei sale. Sunt greu de justificat rezultatele de la alegerile prezidenţiale în judeţul Suceava şi respectiv în municipiul Rădăuţi. De la senatorii şi deputaţii social-democraţi care reprezintă judeţul Suceava în Parlament şi până la membrii PSD din organizaţia din satul X, activităţile politice au fost nesemnificative şi deci fără urmări în procentul voturilor cetăţenilor bucovineni. Se impun măsuri clare şi de activare a organizaţiilor social-democrate. Urmează alegerile locale şi parlamentare, prilej de a dovedi adevăratele opţiuni politice ale cetăţenilor şi respectiv ridicarea nivelului vieţii politice din România. Într-o atmosferă demnă şi activă, social-democraţii vor trebui să fie în rândul cetăţenilor, să le prezinte programul PSD şi să susţină orice demers în folosul cetăţeanului român.

Până la aceste noi alegeri aşteptăm ca Guvernul Ludovic Orban şi aliaţii săi să pornească la aplicarea unui program de interes pentru cetăţeni, începând cu chezăşuirea siguranţei fiecărui cetăţean din fiecare comunitate locală rurală sau urbană şi până la creşteri economice semnificative în viaţa oamenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: