Laborator de patiserie amendat cu 10.000 de lei de inspectorii sanitari veterinari

> Printre deficienţele frecvent constatate se numără nerespectarea normelor de igienă, etichetarea şi depozitarea neconforme şi lipsa evidenţelor, luna trecută fiind aplicate amenzi totalizând 31.000 de lei

 Ample acţiuni de control pe linie de siguranţă alimentară au fost organizate şi desfăşurate, în luna noiembrie, de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Suceava. Directorul executiv Dănuţ Corneanu spune că acestea au avut ca scop prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi au vizat respectarea condiţiilor de igienă, a modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea şi produsele din carne, laptele şi produsele lactate, dar şi alte produse de origine animală şi nonanimală. Astfel, inspectorii sanitari veterinari au trecut pe la 198 de unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, dintre care 12 abatoare; 14 unităţi de prelucrare a laptelui; 14 unităţi de procesare a cărnii; 15 carmangerii şi măcelarii; două unităţi de procesare a peştelui. Dar şi pe la 47 de unităţi de alimentaţie publică, respectiv restaurante, pizzerii, pensiuni turistice, baruri, fast fooduri, cantine, rulote şi unităţi de catering. Pe durata lunii noiembrie, lucrătorii specializaţi ai DSVSA au făcut controale la 20 de laboratoare de cofetărie şi laboratoare de patiserie; 69 de hipermarketuri, supermarketuri, depozite alimentare, magazine alimentare; trei brutării şi două pieţe agroalimentare. În baza celor constatate, inspectorii DSVSA au aplicat zece amenzi însumând 31.000 lei, dar şi 24 avertismente. Astfel, sancţionate cu cinci amenzi de 6.600 lei au fost pieţele agroalimentare şi halele; două amenzi în valoare de 2.400 de lei au fost aplicate în marketuri, supermarketuri şi magazine alimentare; o amendă în valoare de 10.000 lei s-a dat unui laborator de patiserie, iar cu două amenzi, de 12.000 lei în total, s-au ales restaurantele în neregulă.

Conform dr. Dănuţ Corneanu, printre deficienţele frecvent constatate de inspectorii din subordine se numără abaterile de la normele de igienă. Controlorii au observat că produsele alimentare de origine animală erau manipulate neigienic, la aceasta adăugându-se etichetarea şi depozitarea neconforme, lipsa evidenţelor, cât şi a monitorizării acţiunilor de igienizare efectuate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: