În 2020 vor fi finanţate 18 proiecte votate de suceveni

> Este vorba de proiecte sociale, de siguranţa cetăţeanului sau de asfaltări, dar şi pentru eliberări cărţi de identitate sau plata taxelor şi impozitelor

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că, prin proiectul de bugetare participativă, în anul 2020 ar urma să fie finanţate 18 proiecte votate de suceveni, în valoare totală de un milion de euro, dintre care un proiect, de realizare a unor rute pentru biciclete, doar parţial.

El a spus că primul proiect este un centru social aferent Bisericii „Trei ierarhi” din cartierul George Enescu, pentru care finanţarea este de 100.000 de euro.

Al doilea proiect de 100.000 de euro presupune reabilitarea trotuarelor, a străzilor şi amenajarea parcărilor de pe strada Staţiunii din cartierul Obcini.

Pe locul al treilea s-a clasat proiectul de amenajare a unui teren de sport multifuncţional pentru copii în cartierul Obcini, de 20.000 de euro, iar pe locul al patrulea este proiectul de montare a unui semafor la intersecţia dintre strada Gavril Tudoraş cu Calea Obcinilor, în valoare de 50.000 de euro.

Un alt proiect votat vizează achiziţia de autobuze şcolare pentru elevi, referindu-se la cei de pe strada Putna şi strada Baladei.

„Şi eu sunt de acord că trebuie să găsim soluţii să transportăm copiii şi vom discuta acest lucru şi în bugetul anului viitor” a spus Lungu.

Un alt proiect prevede introducerea de WiFi gratuit în centrul oraşului, iar altul vizează supravegherea video în apropierea noilor containere de gunoi, în zona staţiilor de autobuz şi în alte locuri publice.

Un alt proiect de 100.000 de euro este pentru creşterea siguranţei publice în zona Gării din Burdujeni.

Sucevenii au mai votat un proiect vizând plantarea de copaci, amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă, de asemenea montarea unor toalete publice inteligente.

Un alt proiect prevede instalarea unui ghişeu electronic, tip robot, pentru plata taxei pentru eliberarea cărţii de identitate la sediul din Iulius Mall, iar altul amenajarea unii ghişeu pentru plata de taxe şi impozite la sediul Primăriei din Burdujeni.

Proiectul „Suceava – oraş accesibil pentru pietoni”, în valoare de 60.000 de euro, a fost inclus între proiectele ce vor fi finanţate.

Un alt proiect vizează modernizarea parcului Simion Florea Marian, iar următorul ca număr de voturi vizează asfaltarea străzii Păcii din Burdujeni.

Ar urma să fie finanţat cu 100.000 de euro şi un proiect de asfaltare şi de realizare a iluminatului public pe strada Victoriei, iar pentru pensionarii din cartierul Burdujeni ar urma să fie finanţat un centru de zi pentru recreere.

Parţial, va fi realizat un proiect de realizare a unor piste moderne pentru biciclete. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: