Greta Thunberg a ajuns la Lisabona după o călătorie de trei săptămâni la bordul unui catamaran

 Activista pentru mediu Greta Thunberg a ajuns marţi la Lisabona după ce în urmă cu trei săptămâni a plecat din SUA, traversând Oceanul Atlantic la bordul unui catamaran, pentru a participa la Conferinţa ONU pentru Schimbările Climatice, potrivit The Guardian.

Thunberg şi tatăl său au traversat Atlanticul la bordul unui iaht, denumit La Vagabonde, alături de o familie din Australia, adolescenta dorind un mijloc de transport ecologic din Statele Unite până în Europa.

Nava cu o lungime de 15 metri degajă o cantitate foarte mică sau chiar nulă de dioxid de carbon, folosind panouri solare şi hidrogeneratoare pentru electricitate.

Tânăra activistă a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a început o mişcare de protest de anvergură pentru salvarea climatului. Ea a refuzat să zboare cu avionul pentru a da un exemplu despre cum pot fi reduse emisiile de carbon.

Thunberg a ajuns în august cu un iaht în Statele Unite, pentru a participa în Chile la Conferinţa ONU pe tema Climei. Din cauza protestelor violente din Chile, reuniunea ONU a fost mutată în capitala Spaniei, Madrid.

Conferinţa ONU pentru Schimbările Climatice COP25 se desfăşoară la Madrid în perioada 2-13 decembrie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI