Senatorul PNL Daniel Cadariu îi răspunde deputatului Alexandru Rădulescu:

Cât poţi să fii de ipocrit şi să continui să minţi şi după ce dezastrul guvernării PSD a fost făcut public?

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, marţi, că deputatul PSD Alexandru Rădulescu a încercat să critice guvernarea PNL la nici o lună după ce Ludovic Orban a preluat mandatul de prim-ministru, dar că de fapt el nu face decât să confirme că rezultatele a trei ani de guvernare PSD au dus ţara într-o fundătură.

„Cât poţi să fii de ipocrit şi să continui să minţi şi după ce dezastrul guvernării PSD a fost făcut public? Cred că cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o, iar deputatul Alexandru Rădulescu, care pare că s-a trezit după trei ani, vede abia acum unde ne-a dus guvernarea de habarnişti din PSD şi încearcă să arate cu degetul spre cei care s-au înhămat să repună economia pe făgaşul normal” a declarat senatorul Cadariu.

El a spus că „ipocritul de serviciu” al PSD Suceava a dormit în ultimii trei ani când multe din investiţiile pentru dezvoltare care trebuiau să se facă în ţară şi în judeţ au fost blocate şi guvernul PSD s-a împrumutat în neştire pentru cheltuieli aiuritoare fără să se gândească o secundă că pun ţara „pe chituci”.

„Unul dintre mult prea-adormiţii parlamentari PSD de Suceava, întru liniştea lor şi nemulţumirea sucevenilor, a început să dea frâu liber ipocriziei şi minciunii. Noi am înţeles jocul pe care îl făcea PSD de promisiuni neacoperitoare şi ne-am asumat să preluam guvernarea într-un moment critic şi cred că dacă cei din PSD mai rămâneau doar câteva luni la guvernare era nevoie de eforturi uriaşe pentru îndreptarea situaţiei” a spus Cadariu.

Senatorul PNL a apreciat că „mincinoşii cronici din PSD nu se dezmint niciodată” şi a explicat că Guvernul PSD nu a achitat 5 miliarde de lei pentru proiectele finanţate prin PNDL, iar românii, primarii şi europenii au fost minţiţi că deficitul este sub 3%.

În acelaşi timp, Cadariu a spus că Guvernul PSD nu a rambursat cinci miliarde de lei din TVA către agenţii economici care sunt ameninţaţi cu falimentul şi asta tot pentru a minţi că deficitul e sub 3 la sută.

Pentru a minţi că deficitul e sub 3%, Guvernul PSD nu a achitat 1,2 miliarde de lei pentru concedii medicale, iar românii şi agenţii economici au fost înşelaţi pentru aceeaşi imensă minciună că deficitul este sub 3%.

„Gurul financiar al deputatului PSD ipocrit de Suceava şi mă refer la fostul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, cunoscut ca risipitorul şi miştocarul, a recunoscut că a lăsat vistieria României goală înainte de învestirea Guvernului Orban” a spus Cadariu.

 El îi cere deputatului PSD Alexandru Rădulescu să spună, dacă tot „s-a trezit din somnul şi ceaţa” ce l-au cuprins în ultimii 3 ani unde au ascuns cei din PSD Spitalul Regional de la Iaşi, unde au îngropat Autostrada Unirii Iaşi – Târgu Mureş, dar şi în ce loc au dosit Drumul Rapid Siret – Bucureşti, sau unde au rătăcit parlamentarii PSD de Suceava Autostrada Nordului.

„Unde sunt banii furaţi pensionarilor în primele 6 luni din 2018 şi în primele 8 luni din 2019 – prin amânarea indexării conform legii, cu rata inflaţiei, la care se adaugă jumătate din creşterea salariului mediu pe economie? Ce făcut PSD cu banii celor 7 milioane de beneficiari ai Pilonului II de pensii unde în loc de contribuţia de 6,1% s-a virat doar 3,75%, ceea ce înseamnă, la un salariu mediu brut de 4.500 de lei, că fiecărui beneficiar i-au fost luaţi câte 1100 de lei în 2018, respectiv în 2019?” a întrebat Cadariu.

Senatorul PNL de Suceava l-a mai întrebat de deputatul social-democrat unde s-a aflat atunci când nu s-a preocupat de rezolvarea problemei proiectului „Utilităţi şi mediu” care a dus aproape de faliment zeci de localităţi sucevene, dar în ce mod a reuşit organizaţia PSD Suceava să convingă decidenţii din Guvernul PSD să finalizeze magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, sau cum au votat cei din PSD proiectul PNL privind reducerea TVA la lemn de foc.

„Cred că putem vorbi de o singură realizare a liderului PSD Suceava făcută împreună cu Guvernul PSD: blocarea unei Hotărâri de Guvern de schimbare a subprefectului. De fapt, atât ştiu să facă: să blocheze”, a conchis Daniel Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: