Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, în parohia Leucuşeşti

Elevii de la Şcoala Gimnazială din Leucuşeşti, coordonaţi de înv. Maftei Camelia şi prof. Maftei Marinica, au sărbătorit duminică, la Biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului”, Ziua Naţională a României şi împlinirea a 101 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. Copiii au interpretat cântări patriotice şi poezii după slujba de Te Deum oficiată după Sfânta Liturghie de părintele paroh Adrian Dulgheriu, iar profesorii îndrumători au ţinut o prelegere despre însemnătatea sărbătorii de pe 1 Decembrie. Toţi credincioşii prezenţi în biserică şi-au reîmprospătat memoria despre evenimentele şi semnificaţia zilei de 1 Decembrie, despre personalităţile Unirii şi chiar despre oraşul Alba Iulia, care este simbolul unităţii tuturor românilor.

În încheierea programului, părintele paroh Adrian Dulgheriu i-a felicitat pentru momentul festiv atât de frumos pregătit şi „pentru că ne inspiraţi tuturor sentimentul de patriotism. Părinţii multor copii sunt plecaţi din diferite motive în străinătate şi îşi doresc enorm de mult să se întoarcă acasă, la copiii lor.

La final, toţi copiii au fost invitaţi în praznicar unde au primit covrigei, dulciuri şi ceai cald.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: