„La mulţi ani, Românie !”

 Ziua Naţională este o zi deosebită pentru toţi românii, pentru că ea are o semnificaţie istorică deosebită. Unirea de la 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoşii noştri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice şi culturale, precum şi pentru personalităţile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale şi până azi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm la nivel preşcolar cu ocazia acestui eveniment.

Încă de la grădiniţă, copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri. Niciodată nu eşti prea mic ca să afli lucruri interesante despre ţara ta şi ce înseamnă să fii român.

Preşcolari ai Grădiniţei cu Program Normal „Ţăndărică” Suceava, grupa mare „Steluţele”, grupa mijlocie „Piticot” B şi grupa mică „Piticot” A, preşcolari coordonaţi de prof. înv. preşcolar Botez Antoaneta, ed. Sahlean Aurelia şi prof. înv. preşcolar Leucă Brînduşa, alături de părinţi, au marcat Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, printr-un program artistic desfăşurat în sala de festivităţi a Muzeului de Istorie Suceava. Cei mici au recitat poezii cu conţinut patriotic, au interpretat cântece patriotice şi au dansat Hora Unirii alături de invitaţi.

Scopul activităţii a avut în vedere educarea la preşcolari a sentimentelor de apreciere, dragoste, grijă şi respect faţă de ţară şi valori tradiţionale, precum şi exersarea deprinderilor de exprimare artistică prin desfăşurarea de activităţi în comunitate.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: