În Suceava

Elevii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

> Primăria va finanţa anul viitor înfiinţarea unui centru de tineret municipal, este una dintre concluziile Consiliului Consultativ pe Probleme de tineret din Suceava

Primăria Suceava s-a consultat cu reprezentanţii structurilor locale de tineret la cea de-a doua şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) din municipiul Suceava, în data de 2 decembrie a.c.

Reprezentanţii tinerilor au pus în faţa autorităţilor sucevene cinci mari subiecte care, potrivit discuţiilor, vor fi soluţionate.

Astfel, în ceea ce priveşte transportul public municipal gratuit pentru elevi, facilitatea va exista după implementarea reţelei de autobuze electrice, aproximativ în luna aprilie 2020.

În ceea ce priveşte înfiinţarea unui centru de tineret municipal, votat pe locul 2 de cetăţenii suceveni prin bugetarea participativă din 2018, concluzia a fost că investiţia într-un astfel de spaţiu va fi realizată de Primăria Suceava în următorul an.

Accesul tinerilor la terenurile sportive din municipiul Suceava se va putea face prin adresă trimisă către consiliile de administraţie ale şcolilor.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre alocarea unui fond de tineret municipal în 2020, iar reprezentanţii Primăriei Suceava au fost deschişi ca tinerii să transmită în luna decembrie propunerile lor.

Astfel, fondul municipal de tineret ar urma să aibă o valoare apropiată de cele din municipiile din ţară similare ca mărime cu Suceava, dar se vor realiza şi modificări ale regulamentului de finanţare în baza nevoilor tinerilor şi a experienţelor anterioare în accesarea de fonduri nerambursabile, astfel încât să poată fi susţinute iniţiative locale de tineret cât mai variate.

În ceea ce priveşte acordarea burselor şi premiilor pentru elevi conform criteriilor legii, fără discriminare, tinerii au fost asiguraţi că premiile se vor acorda pe 19 decembrie a.c., într-un cadru festiv, celor 340 elevi prezenţi pe listele transmise către Primărie de către şcolile din municipiu.

La şedinţă au participat primarul Ion Lungu, viceprimarul Marian Andronache, consilierii locali Daniel Prorociuc şi Ioan Gabriel Buciac, angajaţi ai Primăriei şi un consilier juridic al USV, iar din partea structurilor de tineret, Vlad Grosar din partea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava (structură de tineret de utilitate publică), Andrei Tiperciuc, de la Asociaţia Phoenix Suceava (ONG – tineret), Cristina Sabajuc, de la Asociaţia Creativities Suceava (ONG – tineret), Ana-Maria Lupuşor de la Asociaţia Studenţească FIRESC Suceava (ONG – studenţi), Rafael-Beniamin Barac-Bologa de la Consiliul Naţional al Elevilor (ONG – elevi), Ana Boicu de la Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava (grup informal – elevi), Sorin Luca de la Uniunea pentru Bucovina din Suceava (partid politic UB – tineret) şi Dumitru Andronic, de la Uniunea Salvaţi România din Suceava (partid politic USR – tineret).

„CCPT din municipiul Suceava a devenit o platformă funcţională prin care se asigură comunicarea directă între reprezentanţii tinerilor şi persoane cu funcţii înalte la nivel local, care iau decizii ce ne afectează viaţa. Ne bucură faptul că Primăria Suceava este dispusă să ţină cont de nevoile tinerilor şi că există şanse ca problemele semnalate în cadrul acestui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret să fie soluţionate în următorul an” a declarat Vlad-Alexandru Grosar, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: