Primarul Sucevei a descins la baza pentru intervenţii pe timp de iarnă a Diasil Service

>„Cum nici în anii trecuţi nu am avut evenimente deosebite privind intervenţiile la îngheţ şi la deszăpezire, sper că nu vor fi probleme nici în acest an” a precizat edilul-şef, menţionând că firmele care nu vor îndepărta zăpada şi gheţuşul ar putea fi sancţionate conform reglementărilor legale >Primăria are către Diasil Service restanţe la plată de 2,6 milioane de lei, în ultimele 3 luni către această societate achitându-se un milion de euro; faţă de anul trecut, datoriile s-au înjumătăţit

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a descins, ieri dimineaţă, în baza din Iţcani a societăţii comerciale Diasil Service, pentru a inspecta stocurile de materiale şi parcul de autospeciale şi utilaje care vor interveni în vederea menţinerii viabilităţii infrastructurii rutiere din reşedinţa de judeţ în sezonul rece 2019-2020.

Concluzia a fost că „firma Diasil este pregătită pentru intervenţii”, pe lângă cele 31 obligatorii, existând utilaje în plus faţă numărul celor impuse prin caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a serviciului în cauză. În opinia primarului, suficiente sunt şi cele 1.200 de tone de sare şi 250 de tone de nisip, care, „în anumite condiţii meteorologice, ar ajunge pentru 3 luni”.

„Conform tradiţiei, şi în acest an ne pregătim pentru iarnă, de intervenţia la îngheţ. Mă bucură faptul că au apărut şi maşini noi, inclusiv unele de dimensiuni reduse, pentru locuri mai puţin accesibile. Atunci când va ninge, rămâne o prioritate intervenţia pe bulevardele principale, însă, la fel de importante sunt şi aleile secundare. În zonele cu pantă vor fi amplasate cutii cu nisip, material antiderapant, pentru a nu avea surprize. Până una alta, eu zic că suntem pregătiţi pentru iarnă, iar, aşa cum nici anii trecuţi nu am avut evenimente deosebite privind intervenţiile la îngheţ şi la deszăpezire, sper că nu vor fi probleme nici în acest an” a precizat edilul-şef, menţionând că firmele care nu vor îndepărta zăpada şi gheţuşul ar putea fi sancţionate conform reglementărilor legale.

Primarul Ion Lungu informează, de asemenea, că, de la finele săptămânii, în atribuţii îşi intră şi comandamentul de iarnă de la sediul Primăriei.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, coordonatorul activităţii de salubritate, a pus în vedere că este foarte important ca şi cetăţenii să fie pregătiţi pentru sezonul rece.

„Fac un apel şi îi rog să respecte legislaţia, iar atunci când începe să ningă să aibă maşinile pregătite şi să nu îngreuneze traficul, astfel încât utilajele să poată interveni la deszăpezire. Sperăm să nu avem incidente pe timpul iernii, iar acolo unde va trebui, vom aplica legea, în aşa fel încât agenţii economici şi cetăţenii să înţeleagă că trebuie să cureţe trotuarul şi să îndepărteze ţurţurii de gheaţă” a spus Lucian Harşvochi.

Anton Curelaru, administratorul Diasil Service, a reliefat că firma pe care o reprezintă este pregătită pentru intervenţiile specifice iernii, acesta fiind cel de-al cincilea an al contractului încheiat cu Primăria pentru prestarea serviciului de salubritate stradală. „În aceşti 5 ani am investit permanent, astfel încât să se poată interveni atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară, iar oraşul să fie unul curat” a explicat Anton Curelaru.

Primăria Suceava are către Diasil Service restanţe la plată însumând 2,6 milioane de lei. În ultimele 3 luni, de la bugetul local către această societate a fost îndreptat echivalentul a unui milion de euro, iar faţă de anul trecut datoriile s-au înjumătăţit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: