Guvernul PNL ar putea subvenţiona furnizorii de biomasă ai centralelor de termoficare în sistem centralizat

> „Este o idee interesantă, în acest mod putând fi eficientizată activitatea Bioenergy, care, astăzi, din păcate, nu mai primeşte certificate verzi” susţine Ion Lungu, primarul Sucevei

Primăria Suceava a achitat, în avans, 10 milioane de lei pentru constituirea, la Bioenergy, a stocurilor de biomasă pentru sezonul rece 2019-2020.

„Am fost la faţa locului şi nu am mai văzut curtea aşa de plină cu lemn cum este acum, şi va în continuare, şi mai mult. Este un lucru bun, care ne dă încredere că, în acest sezon, se va funcţiona doar pe biomasă, cum s-a întâmplat şi în iarna trecută. Astfel, se aduc economii şi eficienţă la Bioenergy, care nu a mai primit certificate verzi din anul 2017” a spus Lungu.

În acest context, şeful administraţiei municipale sucevene a făcut referire la o probabilă acordare de subvenţii furnizorilor de biomasă către centralele care folosesc acest tip de combustibil, propunere prinsă în Programul de guvernare a noului Guvern PNL.

Lungu arată că subvenţionarea este cea corespunzătoare modelului din ţările moderne europene, măsura fiind una favorabilă atât autorităţilor locale, cât şi producătorului de agent termic din Lunca Sucevei.

Edilul-şef a subliniat că va avea discuţii la Ministerul Mediului, pentru a se lămuri dacă propunerea va fi transpusă într-un act normativ şi de când vor fi aplicate noile prevederi legale. „Discutăm despre resturi de lemn sau alte categorii de resturi vegetale care intră în categoria biomasei. Iată că este o pârghie indirectă şi importantă, iar dacă se vor da aceste subvenţii, se va putea achiziţiona mai facil biomasă pentru centrala pe care o avem, în aceste condiţii, eforturile financiare ale Primăriei fiind mai mici. Subvenţionarea producătorilor de biomasă este o idee interesantă, în acest mod putând fi eficientizată activitatea Bioenergy, care, astăzi, din păcate, nu mai primeşte certificate verzi” a reliefat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: