Cea mai veche cabană particulară din România s-a transformat în scrum

> Un incendiu violent a mistuit întreaga construcţie realizată din lemn > Pompierii militari s-au luptat ore întregi cu pârjolul care ameninţa să se extindă şi la fondul forestier din apropiere

 Un incendiu violent, izbucnit după căderea nopţii, a transformat cea mai veche cabană particulară din România într-un morman mare de cenuşă. Flăcările au fost observate târziu, de la distanţă, cabana nefiind locuită în momentul izbucnirii acestuia, iar poziţionarea construcţiei într-o zonă mai greu accesibilă a favorizat propagarea în voie a focului. În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, cabana se transformase într-o mare de flăcări, iar pârjolul ameninţa să se extindă şi la fondul forestier din imediata vecinătate.

Alarma s-a dat vineri, în jurul orei 21.30, pompierii fiind anunţaţi că arde Cabana Gigi Ursu din Vatra Dornei. Imediat, către locul incendiului au pornit echipaje de la Detaşamentul de Pompieri din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. În total, şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă au ajuns la faţa locului, unde pârjolul cuprinsese în întregime cabana, desfăşurându-se pe o suprafaţă de aproape 600 mp ameninţând pădurea din apropiere, un grajd şi o altă construcţie anexă. Ulterior, în ajutorul pompierilor militari au ajuns şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Arini, dar, în ciuda efortului susţinut, cabana a ars în totalitate cu tot cu bunurile din interior.

Potrivit declaraţiilor obţinute de la slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „intervenţia a fost una deosebit de dificilă, pompierii luptându-se aproape 10 ore cu focul favorizat de cantităţile mari de lemn din care era realizată construcţia formată din parter şi etaj”. Primele cercetări efectuate la faţa locului au dus la concluzia că tot necazul ar fi pornit de la efectul termic al curentului electric, generat de un conductor defect sau deteriorat de la instalaţia de alimentare cu energie electrică a cabanei, care era asigurată cu un generator şi panouri fotovoltaice. Datorită intervenţiei, pompierii au reuşit să scape din ghearele focului anexele din curtea cabanei şi fondul forestier din apropiere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI