Liderul PSD Suceava, Ioan Stan:

Dacă ar fi să fac o echipă pentru binele judeţului, între Nechifor şi Flutur aş accepta Fluture

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, la „Subiectul Zilei” de la News Bucovina, că deşi îl poate critica pe liderul PNL Suceava, preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, că nu a făcut mai nimic în judeţ decât câţiva kilometri de covor asfaltic şi declaraţii festiviste, îl preferă într-o echipă pentru „binele judeţului” în locul fostului lider PSD Suceava Cătălin Nechifor, actual lider al Pro România.

Ioan Stan a fost întrebat dacă are „un blat” cu Gheorghe Flutur, aşa cum a fost acuzat de deputatul Pro România Cătălin Nechifor, şi a răspuns că el l-a criticat pe Gheorghe Flutur în permanenţă.

„Am înţeles că domnul Cătălin Nechifor se împiedică de persoana mea în sensul că spune că a pierdut alegerile în 2016 datorită lui Stan” a spus senatorul social-democrat.

El a arătat că la acea vreme răspundea de zona Fălticeni şi că, împreună cu colegii săi, a reuşit să obţină cu 8000 de voturi în plus pentru Cătălin Nechifor şi că doar zona Siret a mai avut scor bun, fiind obţinute cu 300 de voturi în plus.

„Restul, cei care stau de-a stânga şi de-a dreapta dumnealui, numai într-o singură zonă au scos 13.000 de voturi în minus, respectiv în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei” a spus Ioan Stan.

El a afirmat că alegerile au fost pierdute atunci „datorită persoanei dumnealui”.

„Nu primarii PNL sau PDL l-au «ajutat» să piardă alegerile, ci chiar primarii noştri, pentru că primarii noştri nu erau primiţi. Chiar mie mi s-a întâmplat, în două cazuri, când l-am rugat să primească nişte primari în audienţă şi nu i-a primit. Lucrul acesta s-a întâmplat în întreg judeţul” a spus liderul PSD Suceava.

Ioan Stan a mai spus că i-a recomandat atunci lui Nechifor să se delimiteze de anumite persoane care se aflau în preajma lui, dar că acesta nu a făcut-o şi că acesta a fost motivul principal pentru pierderea alegerilor.

El a mai declarat că tot datorită lui a fost plasat Cătălin Nechifor pe lista de candidaţi PSD la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, pentru că cei din conducerea centrală nu doreau să-l valideze candidat pentru că pierduse alegerile locale.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale, senatorul Ioan Stan a declarat că nu exclude să candideze împotriva lui Gheorghe Flutur la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava dacă se menţine actuala modalitate de alegere prin vot direct.

„Nu e exclus să candidez, dar colegii vor hotărî” a spus Ioan Stan, care a subliniat că el nu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia CJ Suceava, ci doar că va deschide lista de candidaţi PSD.

În ceea ce priveşte acuzele privind „un blat politic” cu Gheorghe Flutur, senatorul Ioan Stan a reiterat că pe Gheorghe Flutur l-a criticat în permanenţă pentru că nu a făcut nimic în afară de declaraţii de festivism, dar că nu se vede că se finalizează terminalul la aeroport, că vin oameni de afaceri germani să investească în judeţ sau că se înfiinţează un parc industrial.

„Îmi spuneţi o chestie practică în afară de câţiva kilometri de covor asfaltic? L-am văzut la DN 18, la centură, a încercat să acapareze nişte rezultate ale PSD” a spus Ioan Stan.

El a menţionat însă că îl preferă pe Gheorghe Flutur decât pe Cătălin Nechifor.

„Dacă ar fi să fac o echipă pentru binele judeţului, într-adevăr, între Nechifor şi Flutur, aş accepta Flutur” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: