Captură impresionantă de ţigări de contrabandă reuşită de poliţiştii de frontieră suceveni

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat aproape 27.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 311.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism de teren în valoare de 9.500 lei, folosit în activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, un caz semnificativ s-a înregistrat în data de 19 octombrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina.

Astfel, în jurul orei 13, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul au abandonat coletele şi au fugit.

Potrivit sursei citate, întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă, nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei.

La faţa locului au fost descoperite 24 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.750 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 149.175 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Ulterior, în data de 20 octombrie, în jurul orei 6, pe raza localităţii de frontieră Lupcina poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun, despre care deţineau informaţii că transportă o cantitate însemnată de ţigări provenite din contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, precum şi spre pneurile maşinii, conform prevederilor legale, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit, precizează sursa citată.

În continuare, s-a luat măsura conducerii maşinii cu ţigări la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conţin 6.999 de pachete cu ţigări, în valoare de 81.888 lei.

În cauză, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În aceeaşi zi, pe direcţia localităţii Ulma au fost descoperite mai multe colete cu ţigări care conţineau cantitatea de 6.860 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 80.262 lei.

În cauză, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: