Lucrările la Spitalul Municipal Fălticeni sunt finalizate

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunţat, vineri, că Spitalul Municipal Fălticeni ar putea fi funcţional în acest an, în condiţiile în care clădirea este finalizată şi că urmează să se instaleze aparatura medicală.

Deputatul Rădulescu a arătat că sistemul spitalicesc din judeţul Suceava a primit doar în ultimii doi ani de la Guvern suma de 13 milioane de lei în 2018 şi alte 17 milioane de lei în 2019, bani pentru aparatură medicală şi investiţii în infrastructură, din care SJU Suceava a primit 5 milioane de lei pentru angiograf.

El a spus că în ceea ce priveşte Spitalul Municipal Fălticeni s-au alocat peste 20 de milioane de lei pentru finalizare şi 500.000 de lei pentru aparatură.

„Vreau să vă spun că Spitalul Municipal Fălticeni este gata. Este o problemă de câteva zile, săptămâni, până când se vor finaliza şi acele scări pentru ieşiri de urgenţă. Dotările nemedicale sunt în curs de instalare. Ele vor fi instalate în câteva zile, iar săptămâna aceasta managerul spitalului a trimis către Ministerul Sănătăţii solicitarea pentru aparatură medicală”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, procedurile de achiziţie s-au încheiat, dar nu are cine să aprobe cererea. „Dacă ar fi cine să aprobe acum spitalul poate să intre în funcţiune chiar în acest an”, a spus Rădulescu.

El a mai explicat că spitalele sucevene au beneficiat în perioada 2012-2016 de investiţii guvernamentale, iar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decontat aceste investiţii din fonduri europene, banii revenind din nou spitalelor care au avut investiţii.

„Practic, spitalele din judeţul Suceava au primit de două ori o sumă pentru investiţiile necesare”, a spus deputatul.

El a arătat că cea mai mare sumă a încasat-o SJU Suceava, de circa 50 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei pentru modernizarea UPU realizată în perioada 2012-2016 prin eforturile guvernului social-democrat de atunci şi 9 milioane pentru ambulatoriul realizat atunci.

Alexandru Rădulescu a apreciat că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut aceste precizări privind sursele de finanţare pentru Ambulatoriul Integrat, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a vorbit doar de fonduri judeţene şi europene, negând contribuţia guvernamentală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: