Deputatul PSD Eugen Bejinariu acuză:

O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii

Ei au trecut de la lupta legitimă a opoziţiei cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu acuză că partidele de dreapta au declanşat o retorică mai agresivă odată cu căderea guvernului PSD şi crede că acestea vor reuşi să instaleze o ură sporită şi să divizeze în plus societatea, aruncând minciuni despre „moştenirea dezastruoasă”.

„Opoziţia de dreapta, PNL, şi cea neo-marxistă, USR, au reuşit să adune pas cu pas îndeajuns de mulţi parlamentari ca să treacă o moţiune de cenzură. Au încropit, cu şantaje, ameninţări şi maşina ambulanţei, o majoritate de conjunctură, cât să dea jos guvernul PSD. Urmează să asistăm la felul în care îşi vor etala disensiunile, orgoliile şi agendele meschine; atât de diferite şi de ego-centrate încât nu mai încape nicăieri profesionalismul pe care îl clamau până acum” a declarat Eugen Bejinariu.

Potrivit acestuia, odată cu preluarea şchiopătândă a puterii, aceştia au declanşat o retorică mai agresivă, violentă chiar, care vizează nu numai membrii guvernului şi parlamentarii PSD, ci psd-iştii în general, atât membrii PSD, cât şi susţinătorii şi votanţii.

„O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii, au trecut de la lupta legitimă a opoziţiei cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze. Este o atitudine deopotrivă iresponsabilă şi primejdioasă. Va reuşi să creeze zgomot asurzitor, va reuşi să instaleze o ură sporită, să divizeze în plus societatea, să propage minciuni despre «moştenirea dezastruoasă» şi să adauge accente toxice de comportament social, dar nu va reuşi să întunece minţile oamenilor raţionali şi nici să modifice realitatea guvernării noastre de succes” a mai spus Bejinariu.

El susţine că România încheie 6 ani de creştere economică record în Europa, sub guvernare PSD arătând că în aceşti ani au crescut salariile, au crescut pensiile, a scăzut TVA-ul, a crescut consumul, s-a stimulat piaţa turismului şi a construcţiilor şi peste 1,3 milioane de oameni au depăşit pragul sărăciei.

„Au scăzut taxele pentru microîntreprinderi – cele care contribuie în cea mai mare măsură la bugetul de taxe şi impozite al României –, a scăzut impozitul pe venit, exporturile au crescut cu 80%, salariul mediu s-a dublat (de la 1500 de lei la 3000 de lei), iar numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 700 000. Am păstrat deficitul, am gestionat inflaţia şi dobânzile bancare” mai spune parlamentarul sucevean.

Eugen Bejinariu a subliniat că PSD şi-a onorat promisiunile faţă de oameni, faţă de toate categoriile de oameni.

„N-am neglijat nici cetăţenii din categorii defavorizate, nici mediul de afaceri, nici agenda internaţională în timp ce gestionam Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cu alte cuvinte ne-am făcut datoria, aşa cum am promis şi ştim că atunci când oamenii vor da deoparte discursul urii promovat de PNL şi USR vor pune ştampila votului lor în dreptul partidului care a contribuit în mod concret la o viaţă mai bună pentru români” a spus Bejinariu.

Deputatul PSD de Suceava a afirmat că respinge cu toată fermitatea retorica urii şi atitudinea „războinică” a membrilor PNL şi USR PLUS.

„Suntem în competiţie politică, domnilor şi doamnelor din PNL şi USR+, dar nu faceţi din România teritoriu de război. Nu vă transformaţi frustrările în obuze şi meschinăria în gloanţe cu verb. Noi preţuim faptele, realizările concrete pentru viaţa oamenilor, performanţa. PSD nu poate fi înfrânt în conştiinţa cetăţenilor României, pentru că, dincolo de discursuri exaltate şi postări mânioase pe Facebook ale unor politicieni iresponsabili, oamenii apreciază performanţa politică prin ceea ce aceasta aduce concret în viaţa lor. Dincolo de urletele electorale ştiu şi cetăţenii României ştim şi noi că viaţa oamenilor va fi mai bună doar atunci când noi vom reveni la putere!” a conchis Eugen Bejinariu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: