Muzeul de Istorie invită sucevenii la proiecţia unui film documentar

„Supravieţuitori ai Holocaustului”

Muzeul de Istorie invită sucevenii la proiecţia filmului documentar „Supravieţuitori ai Holocaustului”, „un film care creionează o hartă a durerii, dar şi a speranţei, a faptului că nimic nu a putut fi uitat, poveşti de viaţă trăite de supravieţuitori ai dramaticelor evenimente petrecute parcă într-o altă realitate la mijlocul secolului trecut, când mii de evrei din Basarabia şi Bucovina au fost deportaţi forţat în Transnistria, filmul arătând o călătorie dureroasă, care povesteşte despre adevăruri care nu trebuie uitate” arată un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Proiecţia va avea loc în data de 10 octombrie, începând cu ora 13, la Muzeul de Istorie.

La eveniment este invitat prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava, care va vorbi despre semnificaţia zilei de 9 octombrie 1941, despre soarta evreilor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Activitatea este realizată în colaborare cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, cu sprijinul Rodicăi Cozaciuc, profesoară de istorie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: