Focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandişti

 Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava s-au văzut nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea a doi contrabandişti; dar până la urmă aceştia au reuşit să scape.

Totul s-a petrecut pe parcursul zilei de duminică după ce, în timpul unor misiuni de supraveghere şi control efectuate la frontiera din nordul judeţului, oamenii legii au observat două persoane care transportau în spate mai multe colete, spre localitatea Costileva.

„Lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale” ne-a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

Nici de această dată însă contrabandiştii nu s-au oprit şi au reuşit să scape de urmăritori. Ei s-au retras pe teritoriul statului vecin, întorcându-se în Ucraina.

În zonă, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul STPF unde, în urma inventarierii, a rezultat că cei doi transportau produse din tutun de provenienţă extracomunitară în valoare de aproape 25.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat în vederea identificării persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: