Acordarea cetăţeniei române, cercetată penal în Ucraina, pentru pregătirea unei ingerinţe la integritatea teritorială

 Procuratura generală din Ucraina va verifica emiterea în masă a paşapoartelor româneşti, maghiare, poloneze şi ruseşti.

Potrivit agenţiei de presă din Cernăuţi BucPress, a fost iniţiat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „pregătirea unei ingerinţe la integritatea teritorială a Ucrainei, prin conspiraţia prealabilă a unui grup de persoane, combinată cu instigarea la ostilitate naţională”.

„În cadrul dosarului se investighează informaţii despre eliberarea în masă a paşapoartelor de cetăţenie ale Ungariei, României, Poloniei şi Rusiei, respectiv rezidenţilor din regiunile de vest ale Ucrainei şi teritoriilor ocupate provizoriu din regiunile Doneţk şi Lugansk, care în viitor pot deveni reale ameninţări la integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei prin consolidarea dispoziţiilor separatiste şi de autonomie printre compatrioţi (crearea autonomiilor naţional-teritoriale după principiul apartenenţei etnice a unor circumscripţii separate în locurile de reşedinţă compactă a comunităţilor naţionale, sistemelor de educaţie în limbile minoritare etc.)” specifică sursa citată.

Totodată, în data de 26 septembrie, Instanţa Judiciară a raionului Pechersk din Kiev a permis Parchetului General să scoată de la Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare a Ucrainei documentaţia necesară pentru dosarul iniţiat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: