Printr-un proiect european

Primăria Suceava va emite smart carduri municipale ce asigură accesul la transport, cultură, recreere

> Ion Lungu: Continuăm implementarea de proiecte inteligente în Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, participă zilele acestea la o întrunire a oraşelor partenere într-un proiect finanţat din fonduri europene, intitulat „Oraş accesibil pentru toţi cetăţenii”.

Evenimentul are loc pe insula italiană Sardinia, în oraşul Sassari. Alături de Suceava, în proiect participă oraşe precum Gijon (Spania), Clermont-Ferrand (Franţa), Antwerp (Belgia), Aveiro (Portugalia) şi Jurmala (Letonia).

Proiectul face parte din categoria „Smart City” – oraş inteligent.

Potrivit primarului, proiectul prevede implementarea de servicii şi tehnologii inovatoare prin intermediul unui sistem de carduri pentru cetăţeni. Mai exact, cu aceste carduri sucevenii vor avea acces la: > mobilitate urbană, bike sharing, bilete de autobuz, cultură, recreere; > încurajarea participării generaţiilor tinere, a persoanelor în vârsta, a persoanelor defavorizate la viaţa comunităţii; > creşterea calităţii vieţii în comunitatea locală; > creşterea de facilităţi pentru turism.

Ion Lungu susţine că acesta este un proiect în domeniul digitalizării, care va fi util comunităţii.

„Am avut o întâlnirea cu conducerea oraşului Sassari din Sardinia, Italia, ocazie cu care am stabilit relaţii de colaborare în domeniul cultural şi turistic. Continuăm implementarea de proiecte inteligente în Suceava!” a specificat primarul.

Potrivit presei italiene, proiectul din fonduri europene este în valoare de 500.000 euro, iar oraşele partenere vor prelua din experienţa oraşului spaniol Gijon, care a implementat soluţia încă din 2002, având 270000 de utilizatori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: