Încep pregătirile pentru programul „Lapte, corn, fructe şi legume”

> Produsele vor fi distribuite în peste 700 de unităţi de învăţământ sucevene de stat şi particulare, inclusiv în grădiniţe

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava anunţă că a fost publicat ghidul destinat solicitanţilor pentru acordarea ajutorului financiar în cadrul programului pentru şcoli în anul şcolar 2019-2020. Noul program prevede acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare, acreditate şi autorizate, cu program normal de 4 ore, cât şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, a fructelor şi legumelor proaspete, laptelui şi produselor lactate, precum şi a produselor de panificaţie, în limita unei valori zilnice pe preşcolar şi elev.

Programul de şcoli al Uniunii Europene este menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să conducă la creşterea consumului de produse locale în rândul tinerilor.

Programul este construit pe două componente, respectiv pe distribuirea de fructe şi legume proaspete, cât şi de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf.

Conform APIA Suceava, în anul şcolar 2017-2018, în judeţul nostru, Consiliul Judeţean, în calitate de solicitant, a depus cereri de plată aferente celor două semestre, pentru 704 unităţi de învăţământ, fiind aprobată suma de aproximativ 2,8 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: