Annamaria Aioanei, aur şi locul 1 la Olimpiada Internaţională a Elenismului

Annamaria Aioanei de la Colegiul „Laţcu Vodă” din Siret a obţinut medalia de aur şi locul 1 la Olimpiada Internaţională a Elenismului a anunţat, vineri, inspectorul şcolar general Mihaela Mihai.

Potrivit sursei citate, în perioada 5-8 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti a avut loc Olimpiada Internaţională a Elenismului, ediţia a VI-a, competiţie organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Uniunea Elenă din România.

Eleva Aioanei Annamaria de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret a câştigat locul I şi medalia de aur la nivelul C2, cel mai ridicat nivel de competenţă din cadrul competiţiei.

La Olimpiada internaţională, au participat elevi din 13 ţări printre care Marea Britanie, Ucraina, Grecia, Cipru, Turcia, România, Ungaria.

La nivelul judeţului Suceava, această competiţie a crescut foarte mult în ultimii patru ani. Anul acesta, au fost calificaţi la etapa naţională opt elevi, iar la etapa internaţională, eleva Aioanei Annamaria.

Din această toamnă, Aioanei Annmaria va fi studentă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de litere, specializarea Limba şi literatura Engleză-Limba şi literatura Elenă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: