Preşedintele CJ va verifica zilnic lucrările la drumuri judeţene

> Se finalizează lucrările Stulpicani – Gemenea şi continuăm spre Codrii Seculari Slătioara, dar intrăm cu reparaţii şi dinspre Broşteni. Se mai lucrază la Poiana Negrii, Panaci – Glodu şi la Horodniceni şi începem lucrările la drumul Cajvana – Botoşana, transmite Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat şi joi să verifice lucrările care se efectuează în această perioadă pe drumurile din judeţ şi spune că, atât timp cât condiţiile meteo permit, îşi doreşte să fie finalizate lucrările şi să fie aduse drumurile la starea normală.

Preşedintele CJ a spus că autorităţile judeţene sunt în plin sezon al lucrărilor de asfaltare. Potrivit lui, comuna Stulpicani este o localitate care va beneficia în acest an de importante lucrări de reparaţii şi modernizare a drumurilor. Astfel, el a arătat că s-a asfaltat tronsonul de drum de la limita oraşului Frasin până la intersecţia spre Gemenea, iar vineri se finalizează şi lucrările la cei patru kilometri de drum Stulpicani – Gemenea.

„Aici a fost nevoie să folosim o grilă specială pentru a asigura o bună aderenţă cu stratul existent” a spus Flutur.

El a anunţat că urmează să se înceapă lucrările la un alt tronson de 4 km de drum, de la Gemenea spre Codrii Seculari de la Slătioara.

„Acest drum, pe care dorim să-l şi lărgim, este foarte afectat, astfel că mai întâi se vor face lucrări de pietruire şi de lărgire a patului drumului, urmând ca apoi să aplicăm două straturi de asfalt” a precizat preşedintele CJ.

El a mai spus că a cerut celor de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava să înceapă întocmirea documentaţiei pentru modernizarea drumului care leagă Câmpulung Moldovenesc de Stulpicani şi care asigură accesul de la Câmpulung Moldovenesc spre Codrii Seculari de la Slătioara.

„Este încă un drum cu un peisaj de o frumuseţe rară. Noi am intervenit deja pe acest drum pentru a repara un pod afectat de ape” a menţionat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai anunţat că, de luni, încă o formaţie de lucru va începe lucrări la drumul judeţean peste pasul Puzdra, Frasin – Stulpicani – Ostra – Broşteni.

„Vor începe lucrările dinspre Broşteni, de la Holda spre pasul Puzdra, astfel încât să «atacăm» reparaţiile la acest drum din ambele capete. Este un drum foarte important, aşa că ne-am organizat să putem finaliza reparaţiile cât mai repede” a spus preşedintele Flutur.

El a mai arătat că pe lângă localităţile menţionate cu ocazia verificărilor din această săptămână, lucrările de reparaţii şi modernizare continuă în aceste zile la Poiana Negrii, la drumul Panaci-Glodu spre Bilbor şi la Horodniceni, iar de luni se vor începe lucrările la drumul Cajvana – Botoşana.

„Pentru dezvoltarea turismului în judeţul Suceava avem ca prioritate asigurarea infrastructurii rutiere. Noutăţile la care lucrăm în acest an se referă şi la drumurile care asigură acces la Codrii Seculari de la Slătioara şi trecerea prin pasul Puzdra. Voi fi zi de zi pe şantiere la punctele de lucru unde se execută reparaţii pentru ca, atât timp cât condiţiile meteo ne mai permit, să finalizăm lucrările şi să aducem drumurile la starea normală” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Un comentariu

  1. Se mai liciteaza pentru axa rutieră Iași- Suceava ?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI