Noi dotări cu aparatură performantă la Blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă

Dotări cu aparatură şi echipamente performante se vor face la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava. În cauză sunt cele destinate Blocului operator, incluzând un „sistem de imagistică fluoroscopie tip braţ C cu rotaţie axială şi coronară”, în valoare de 536.930 de lei, 5 aparate de anestezie de înaltă performanţă, totalizând 1,65 de milioane de lei şi o „linie endoscopică neurochirurgicală

pentru abord spinal” în valoare de 909.290 de lei. Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean, investiţiile sunt posibile ca urmare a reducerii cu peste 3 milioane de lei a unor cheltuieli ale secţiunii bugetare de dezvoltare, a economiilor făcute la achiziţii, dar şi a renunţării la o serie de dotări considerate de către conducerea unităţii spitaliceşti a nu mai fi oportune. Este vorba, în acest din urmă caz, despre scintigraful înscris într-o listă anterioară de investiţii, renunţarea fiind în favoarea achiziţionării unui „spect-CT”, deja fiind obţinută modificarea contractului de finanţare din bugetul de stat, document parafat cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Pe de altă parte, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava îşi diminuează veniturile cu circa peste 8,37 de milioane de lei, aceasta reprezentând influenţe provenind din contractele încheiate cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi Casa de Asigurări de Sănătate, reducere la care se adaugă o diminuare a veniturilor din prestările de servicii estimate a fi încasate suplimentar. De menţionat este şi faptul că în cadrul secţiunii de funcţionare a bugetului, din economiile înregistrate s-a procedat la reducerea cheltuielilor de personal, majorate fiind, însă, cele cu bunurile şi serviciile, respectiv a celor pentru întreţinere şi funcţionare, efectuarea de reparaţii, achiziţionarea de medicamente şi obiecte de inventar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: