Lucrările de modernizare a DN 18 vor fi finalizate în noiembrie 2019

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezintă în informarea privind stadiul derulării proiectelor la cele două loturi ale modernizării DN 18 din judeţul Suceava, care vor fi finalizate în septembrie, respectiv noiembrie 2019, la opt ani de la începerea proiectului de modernizare.

Astfel, potrivit datelor publice ale CNAIR, în ceea ce priveşte lotul 3, Şesuri – Cârlibaba, unde lucrările au început în septembrie 2015, estimarea de finalizare este septembrie 2019.

Potrivit CNAIR au fost realizate 96 la sută din lucrări şi decontate 88,21 la sută.

În ceea ce priveşte lotul 4, Cârlibaba – Iacobeni, la care lucrările au început în iulie 2016, se estimează că vor fi finalizate în noiembrie 2019.

La acest tronson s-au efectuat 80 la sută din lucrări şi s-au decontat 60,09 la sută.

DN 18 a intrat într-un program de modernizare cu finanţare asigurată prin BEI în anul 2011, iar pe tronsonul Moisei – Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei Shapir Structures. Contractul cu Shapir, în valoare de 81 de milioane euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s-au executat decât 5 la sută din lucrări.

În iulie 2015, CNAIR a semnat noi contracte de proiectare şi execuţie pentru acest drum pe patru loturi, din care două pe raza judeţului Suceava, care ar fi trebuit să se încheie în septembrie 2017, prelungite însă ulterior până în vara anului 2018.

În ambele cazuri sumele alocate pentru lucrări au fost insuficiente anul trecut, astfel încât modernizarea drumului a trenat.

Lucrările la DN 18 au primit noi termene de finalizare în 2019, respectiv trimestrul III 2019 pentru lotul 3 şi trimestrul IV 2019 pentru lotul 4.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: