Indemnizaţie socială majorată pentru aproape 40.000 de suceveni

> De pe 1 septembrie, „pensia minimă” este de 704 de lei, faţă de 640 de lei până acum, iar ca urmare a creşterii valorii punctului de pensie, un pensionar cu 1.000 de lei pe lună se va bucura de un supliment de aproape 150 de lei

În anul 2019, toamna începe cu modificări importante pentru pensionari, schimbări care vizează valoarea punctului de pensie, a valorii indemnizaţiei sociale şi a celei a indemnizaţiei acordate însoţitorilor pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate. Anunţul aparţine lui Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, care face cunoscut faptul că, începând 1 septembrie, este valabilă majorarea punctului de pensie, valoarea indicatorului crescând de la 1.100 de lei, cât este în prezent, la 1.265 de lei. Potrivit şeful CJP Suceava, creşterea valorii punctului de pensie conduce, implicit, şi la majorarea drepturilor de pensie. Astfel, în cazul pensiilor de 1.000 de lei pe lună de fiecare pensionar, majorarea lunară este de aproximativ 150 de lei, în timp ce la pensiile în cuantum de 1.500 de lei, respectiv de 2.000 de lei, creşterea va fi de aproximativ 225 lei şi, respectiv, de 300 de lei.

Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, precizează, de asemenea, că de la aceeaşi dată cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitorii pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate va fi de 1.012 lei, în comparaţie cu 880 lei, până acum. Nu în cele din urmă, de subliniat este că, începând cu 1 septembrie 2019, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG nr. 6 din 2009, va ajunge la 704 de lei pe lună, faţă de 640 de lei, anterior. Conform evidenţelor Casei Judeţene de Pensii, în judeţul Suceava de această din urmă majorare se vor bucura 38.904 de persoane, acestea figurând, în prezent, ca beneficiari de indemnizaţie socială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: