Ciclism

Suceveni la maratonul de mountainbike de la Salzkammergut, din Austria

Cea de-a XXII-a ediţie a maratonului de mountainbike de la Salzkammergut, din Austria, a avut parte din nou de participare suceveană. Pentru a cincea oară consecutiv, echipa Flysports din Suceava a fost prezentă la start şi s-a descurcat admirabil.

Din echipa suceveană a ediţiei 2019 au făcut parte sportivii Florin Fodor, Paul Vargan, Alexandru Huţu, Florin Manole, Daniel Mariciuc şi Şerban Mariciuc. Cursa din acest an a fost una deosebită, desfăşurată pe o ploaie mocănească (nu ştim cum se spune în germană), vizibilitate scăzută sub 50 de metri şi un noroi infernal. Echipa Fly-sports a participat la tura de 38 de kilometri cu o diferenţă de nivel de 1.300 de metri. În momentul plecării în cursă erau 16 grade Celsius, iar în momentul din „nori” temperatura era de 4 grade.

„Deşi a fost cea mai complicată cursă din cei cinci ani în care am participat cu colegii mei, echipa s-a prezentat cel mai bine. Eu am prins locul 65, la categoria mea de vârstă, iar băiatul meu, Şerban, s-a clasat pe poziţia 92 din totalul de 600 de participanţi şi pe locul 31 la categoria lui de vârstă.

Din Suceava a mai fost un coleg de-al nostru care a luat startul în cea mai tare tură, cea de 120 de kilometri. Vasile Dorin Crăciunescu a fost cel care s-a «băgat» la chestiile grele, unde au participat 100 de sportivi din 50 de ţări şi unde diferenţa de nivel a fost de 3.800 de metri. El s-a clasat pe locul 477 la general şi pe locul 169 la categoria lui de vârstă.

Bonusul ediţiei din acest an a maratonului ciclist de la Salzkammergut a fost excursia la Cuibul de Vulturi al lui Hitler, de pe vârful Kehlstein. Drumul a fost incredibil şi experienţa de neuitat.

Capac la cursa din acest an a fost bucuria noastră de la sosire, când i-am uimit pe austrieci cu dansul organizat după ce ne-am «încălzit» la poale după cele 4 grade la de vârf, încălzire asigurată de victoria Simonei Halep de la Wimbledon, care a fost pe buzele noastre în strigături colorate”, a rememorat Daniel Mariciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: