Handbal masculin, Campionatul European Universitar

Echipa de handbal a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a încheiat ediţia din acest an pe locul 7

Echipa de handbal a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a încheiat ediţia din acest an a Campionatului European Universitar pe locul 7. Studenţii pregătiţi de antrenorii Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei au terminat competiţia continentală pe locul şapte din 12 echipe, contabilizând trei victorii şi tot atâtea înfrângeri în şase zile de competiţie, asta după ce în urmă cu doi ani au câştigat aurul, iar anul trecut, bronzul.

Cu un lot mult mai tânăr decât în ultimii doi ani, din care au lipsit jucători importanţi ca Burlacu, Târzioru, Petrea, Baican şi Olariu, sucevenii nu au avut noroc la tragerea la sorţi, acolo unde trebuia să fie cap de serie, dar organizatorii i-au pus într-o urnă inferioară.

În meciul pentru locul 7, echipa USV a făcut scor contra formaţiei Universităţii din Porto, câştigând cu 48-24.

„Din păcate, n-am prea avut noroc la tragerea la sorţi şi, deşi trebuia să fim cap de serie, n-am fost şi nu înţeleg de ce. Până la urmă, jucătorii noştri au jucat extraordinar în grupă şi ne-am calificat în sferturi, unde am întâlnit un adversar puternic, ce astăzi joacă finala. Atât în sferturi, cât şi-n al doilea meci cu campioana din Bochum s-a simţit oboseala în rândul jucătorilor noştri şi era normal în condiţiile în care am avut un lot de doar 11 jucători, din care doi portari. Important este c-am trecut de grupe şi am produs prima surpriză a competiţie, după ce-am învins campionii, într-o competiţie ce de la an la an a devenit tot mai puternică. Jucătorii noştri au dat tot ce-au avut mai bun şi sunt mulţumit de evoluţia lor, mai ales că unii din ei au jucat meci de meci aproape 60 de minute”, a declarat Adrian Chiruţ.

Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei s-au bazat la Campionatul European Universitar din Polonia pe un lot de 11 jucători: Eduard Duman, Daniel Bobeică (HC Buzău) – Mihai Sandu (Dunărea Călăraşi), Cătălin Costea (Dunărea Călăraşi), Maxim Oancea, Alexandru Potera (CSM Vaslui), Robert Alupoaie, Ovidiu Cozorici, Andi Tofanel, Antonio Pintilei şi Ionuţ Hariton.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: