În cursul lunii iunie

Şapte cazuri de boală mână-gură-picior, diagnosticate în ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU Suceava

Şapte copii suceveni au fost consultaţi şi diagnosticaţi în cursul lunii iunie în ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu boala mână-gură-picior, o boală virală contagioasă, care apare, în general, în rândul copiilor, frecvent în sezonul cald.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Mircea-Alexandru Macovei, a declarat, marţi, că cele şapte cazuri au fost diagnosticate în ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase, însă pacienţii nu au necesitat internarea.

Medicul-şef al Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU Suceava, medicul Monica Terteliu, a declarat că boala mână-gură-picior, cu etiologie enterovirală şi cu o perioadă de incubaţie de 3-6 zile, se manifestă prin apariţia unei erupţii veziculare la nivelul palmelor, tălpilor, dar şi la nivelul mucoasei bucale.

Medicul a explicat că boala apare frecvent în sezonul cald, în rândul populaţiei pediatrice, în special la copii cu vârste mici. Ea se tratează suportiv, prin administrarea medicaţiei antivirale şi simptomatice.

Medicul a spus că printre simptomele bolii se numără febra înaltă, apetit scăzut, stare generală alterată, dificultate la înghiţire şi mâncărime cauzate de apariţia leziunilor veziculare.

Monica Terteliu a mai spus că internarea în spital este recomandată doar în cazul în care pacientul este deshidratat din cauză că ingerează cu dificultate lichidele şi alimentele şi de aceea necesită reechilibrarea hidrolitică.

Medicul-şef al Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU Suceava a precizat că numărul cazurilor diagnosticate până acum în această secţie se încadrează în limitele normale aşteptate pentru sezonul cald.

Ea a subliniat că pentru prevenirea îmbolnăvirilor se recomandă respectarea igienei personale, a igienei mâinilor, aerisirea periodică a spaţiilor, spălarea frecventă a jucăriilor, mai ales că boala se transmite cu uşurinţă pe cale orală, prin tuse sau strănut, dar şi prin contactul cu obiecte contaminate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: