De la 1 iulie,

O linie de gardă la unitatea specializată pentru tratamentul cardiacilor critici (USTACC)

dr. Ciprian Mitric

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava înfiinţează de la 1 iulie o linie de gardă pentru Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) şi desfiinţează linia de gardă de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă pentru a se încadra în prevederile bugetare.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut săptămâna viitoare de Consiliul Judeţean Suceava, de la 1 iulie se aprobă înfiinţarea unei linii de gardă în specialitatea cardiologie pentru Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC).

Totodată, pentru a se menţine în prevederile bugetare, SJU Suceava va desfiinţa linia de gardă în specialitatea chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Potrivit expunerii de motive prezentate de vicepreşedinte CJ Suceava Gheorghe Niţă, în cadrul Secţiei cardiologie s-a înfiinţat Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC), cu un număr de 13 paturi, singura unitate de acest gen din judeţul Suceava.

„Potrivit legii, USTACC este acel compartiment care îndeplineşte criteriile de spaţiu, dotare tehnică şi de personal pregătit pentru îngrijirea pacienţilor cardiovasculari critici”, se arată în document.

Totodată se subliniază că regulamentul de funcţionare al USTACC prevede „triajul şi asistarea pacienţilor internaţi în USTACC, în afara orelor de program ale medicului coordonator al USTACC, este asigurată de un medic cardiolog, care efectuează serviciul de gardă”. Asistarea pacienţilor din USTACC trebuie asigurată prin prezenţa continuă a cel puţin unui medic cardiolog. Medicul de gardă din USTACC poate fi unul dintre medicii USTACC sau un medic cardiolog care îşi desfăşoară activitatea în secţia/secţiile de cardiologie din spital, iar în timpul gărzii, medicul de gardă desemnat pentru USTACC îşi desfăşoară activitatea continuă în USTACC.

În aceste condiţii, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a cerut Consiliului Judeţean reorganizarea unor linii de gardă, respectiv înfiinţarea liniei de gardă USTACC şi desfiinţarea liniei pentru chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

„Asigurarea continuităţii activităţii de asistenţă medicală pentru urgenţele de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă se va realiza de către personalul medical din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe – UPU – SMURD, precum şi de către cel din cadrul secţiilor de chirurgie generală, respectiv ortopedie şi traumatologie”, se arată în expunerea de motive.

USTACC este singura unitate care asigură terapie intensivă pentru pacienţii coronarieni din judeţ şi este coordonată de dr. Ciprian Mitric.

Coordonatorul USTAC, dr. Ciprian Mitric a absolvit UMF Târgu Mureş şi lucrează la SJU Suceava din 2017 cu contract de prestări servicii, iar din toamna anului 2018 a fost angajat cu contract de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: