Peste 300 de cadre didactice sucevene s-au înscris la examenul de definitivare

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la examenul de definitivat 2019 s-au înscris 310 cadre didactice din judeţ, care urmează să susţină proba scrisă la 39 de discipline.

Cele mai multe cereri de înscriere s-au înregistrat la limba română şi literatura pentru copii, metodica activităţii instructiv-educative din învăţământul preşcolar – 58, la limba şi literatura română şi matematică, metodica predării celor două discipline în învăţământul primar – 56, la disciplina educaţie fizică şi sport – 30, la limba şi literatura engleză – 27, la disciplina limba şi literatura română – 18, la matematică – 16, la geografie şi psihopedagogie specială – câte 9 cereri, câte 7 cereri la istorie, la asistenţă medicală generală – maiştri instructori şi la disciplina transporturi – maiştri instructori.

Conform Calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ în anul şcolar 2018-2019, efectuarea inspecţiilor de specialitate are loc până pe 31 mai a.c., în perioada 3 – 14 iunie a.c. sunt prevăzute completarea dosarelor şi validarea datelor de înscriere existente în aplicaţia electronică, în data de 24 iulie va avea loc susţinerea probei scrise, iar afişarea rezultatelor obţinute de candidaţi va fi în data de 31 iulie. Înregistrarea contestaţiilor are loc în perioada 31 iulie – 1 august, iar soluţionarea contestaţiilor este prevăzută în perioada 1-5 august, rezultatele finale urmând să fie afişate în data de 5 august.

Pentru examenul de definitivat 2018, în judeţul nostru au fost validate dosarele 369 de cadre didactice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: