Primăria Suceava sprijină cu 3 milioane de lei dotarea cu aparatură performantă a noului ambulatoriu integrat de la SJU

> „Din totdeauna suntem alături de Spitalul Judeţean, iar în măsura în care vom achita această sumă, putem să o mai suplimentăm” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că un milion de lei, din suma prinsă în buget, a fost deja orientată spre unitatea sanitară judeţeană

Primăria Municipiului Suceava acordă, şi în acest an, sprijin financiar Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Astfel, de la bugetul local spre unitatea spitalicească de urgenţă va fi îndreptată suma de 3 milioane de lei, cu titlu de finanţare a unor cheltuieli pentru dotarea cu aparatură medicală performantă a cabinetelor de specialitate ale ambulatoriului integrat. Conform unui proiect de hotărâre al Consiliului Local, demersul are ca scop îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru locuitorii Sucevei; asigurarea de echipamente şi aparatură medicală performantă, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor din reşedinţa de judeţ.

„Dintotdeauna suntem alături de Spitalul Judeţean, iar în măsura în care vom achita această sumă, putem să o mai suplimentăm, eventual la o rectificare din vară a bugetului” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că un milion de lei, din suma prinsă în buget, a fost deja orientat înspre unitatea sanitară.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în curs de construire un nou imobil cu destinaţia de ambulatoriu. Demersul urmăreşte acordarea, la cel mai înalt standard, a asistenţei medicale pentru populaţia arondată; prevenirea infecţiilor nosocomiale; creşterea accesibilităţii la servicii diverse şi complete; acordarea de servicii medicale pe bază de bilet de trimitere sau prin prezentare directă pentru consultaţii sau controale programate; asigurarea egalităţii de şanse în ceea ce priveşte accesul la servicii de calitate, moderne şi eficiente.

Deoarece spaţiile funcţionale ale actualului ambulatoriu nu mai corespundeau cerinţelor şi numărului mare de pacienţi, proiectul în curs de materializare prevede amenajarea de cabinete de consultaţie; camere pentru pansamente; camere pentru tratamente; spaţii de aşteptare; birouri de programare şi evidenţă a pacienţilor; spaţii pentru personalul medical, a unor grupuri sanitare şi boxe pentru curăţenie. Clădirea nouă este amplasată alături de corpul „F” al Spitalul Judeţean, va avea o suprafaţă de circa 4.000 mp, executanţi fiind Antramicons, Loial Impex, Dacorum şi Arhitectura Grafica Design, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 24 de milioane de lei. Spaţiile funcţionale pentru consultaţii pe specialităţi vor fi în corespondenţă cu secţiile şi com-partimentele cu internare, precum şi cu cabinetele afe-rente altor specialităţi, conform necesităţilor. Numărul consultaţiilor în ambulatoriul integrat a sporit de la 62.493 în anul 2010, la peste 120.000 în anul 2018, „iar necesităţile cer să crească de două trei ori”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: