Ministerul Educaţiei o dă iar în bară

Sindicaliştii din învăţământ au început să priceapă că actuala guvernare îi cam fraiereşte. Le-a dat una, alta dar îi rupe la numărul de ore. Drept care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) l-a luat niţel de brăcinari pe Ionel Florian-Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale prin voia aproape veşnicei ministrese Ecaterina Andronescu, în legătură cu o adresă (nr. 29400/28.03.2019) referitoare la impunerea orelor suplimentare pentru a se acoperi „minivacanţele” inventate de guvernanţi. Citez dintr-un comunicat al FSLI: „Avem numeroase sesizări din teritoriu, de la membrii de sindicat, prin care ni s-a transmis că, la nivelul inspectoratelor şcolare, s-a ajuns la o interpretare excesivă a conţinutului adresei mai sus menţionate şi s-a impus tuturor cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau şi indiferent dacă este sau nu necesară educaţia remedială a elevilor de la fiecare clasă, să efectueze această educaţie pentru 2-4 ore pe săptămână. Mai mult, s-a dispus modificarea fişelor de post ale cadrelor didactice şi s-a solicitat întocmirea unui orar săptămânal, pentru toate tipurile de activităţi avizate de către consiliul de administraţie al unităţii, precum şi crearea de instrumente de monitorizare – fişe de asistenţă, fişe de consiliere, monitorizare şi control, procese-verbale, liste de prezenţă, scrisoare de informare a părinţilor etc. Practic, s-a ajuns la o birocratizare excesivă, care se suprapune peste multele hârtii inutile pe care personalul didactic de predare le completează de ani de zile, şi care le ocupă o mare parte din timpul de muncă de 40 de ore/săptămână.

Este o realitate de necontestat birocratizarea excesivă existentă de mulţi ani la nivelul unităţilor de învăţământ, la care se adaugă, acum, o altă birocraţie generată de inspectoratele şcolare prin procedurile pe care le-au emis în baza Adresei M.E.N. nr. 29400/2019”.

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), Giani Leonte, care este şi vicepreşedinte la FSLI, a spus: „Fiecare unitate de învățământ trebuie să ia o decizie în acest sens, dacă este necesar să se facă aceste acţiuni. Sunt şcoli care şi-au făcut treaba şi fără intervenţia guvernanţilor, aşa cum a spus şi domnul preşedinte Simion Hăncescu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: