DSP Suceava:

20 de cazuri de rujeolă confirmate în prima parte a lunii aprilie

> De la începutul anului, în judeţ au fost înregistrate 48 de cazuri de rujeolă

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Ioana Grădinariu, a declarat că în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 28 de cazuri de rujeolă, iar în prima parte a lunii aprilie s-au confirmat alte 20 de cazuri.

Grădinariu a spus că din totalul cazurilor înregistrate, 19 au fost la grupa de vârstă 0-4 ani, opt cazuri la grupa de vârstă 5-9 ani şi 10 cazuri la grupa de vârstă10-14 ani. Ea a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu această boală provin din zonele Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Pojorâta.

Directorul executiv al DSP Suceava a arătat că în acest an s-au înregistrat două „focare familiale”, ambele în municipiul Rădăuţi, iar autorităţile sanitare au dispus măsuri în focare ce au vizat urmărirea contacţilor şi educaţie sanitară.

Medicul a subliniat că în ambele focare copiii diagnosticaţi cu rujeolă erau nevaccinaţi antirujeolic, părinţii refuzând vaccinarea lor.

Ea a mai spus că în depozitul DSP Suceava se află în stoc 10.895 de doze de vaccin ROR. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: