Problema închiderii celor cinci depozite temporare de deşeuri din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marţi, la Poiana Negrii, cu Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului, despre închiderea depozitelor temporare de deşeuri, şeful administraţiei judeţene arătând că, deocamdată, ar exista o posibilitate de finanţare pentru cel din Vatra Dornei.

„Am cerut să se găsească soluţii de închidere pentru cele cinci depozite temporare de deşeuri care au fost autorizate în 2014” a spus Flutur.

El i-a transmis că aceste depozite temporare nu vor putea fi închise decât „in situ”, pentru că nu poate fi transportat volumul de deşeuri colectat în ultimii 5 ani în aceste depozite în cel de la Moara, mai ales că depozitele temporare nu au colectat deşeurile selectiv.

Preşedintele CJ a discutat cu ministrul Mediului şi despre operarea celor două depozite conforme de la Moara şi Pojorâta, informându-l că tot ceea ce ţinea de administraţia judeţului a fost făcut, iar acum sunt proceduri în justiţie.

„Sperăm să depăşim aceste proceduri, ca oamenii să aibă unde să-şi ducă deşeurile” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai discutat şi despre programul guvernamental pentru instruirea populaţiei pentru colectarea selectivă a deşeurilor, iar ministrul Mediului i-a dat asigurări că acest program va fi început cât de repede. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: